Esther van Wieringen

Esther van Wieringen

Fractie-assistent

Oog voor mens en natuur

Geboren in Brabant, maar opgegroeid in Vlaardingen. Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich in gedrevenheid, enthousiasme en ben ik een echte strever naar kwaliteit, maar altijd houd ik oog voor de mens en de natuur.

Na mijn studie pedagogiek ben ik gaan werken in het onderwijs en heb ik de lerarenopleiding basisonderwijs gevolgd. Naast mijn werk als groepsleerkracht in het voorgezet speciaal onderwijs ben ik als vrijwilliger actief bij de Vlaardingse Zomerschool. In het onderwijs zie ik dagelijks het verschil tussen kansrijke en kansarme gezinnen.  

Politieke interesse heeft altijd mijn belangstelling gehad. In de Vlaardingse politiek wil ik mij inzetten voor het verkleinen van de kloof tussen kansarm en kansrijk. Zo ben ik er van overtuigd dat onze neoliberale samenleving zorgt voor onvrede en onbegrip. In de politiek gaat het om mensen en niet om cijfers of geld en daarom wil ik samen met de Vlaardingse burger werken aan verandering.

Ik wil dat Vlaardingen een plezierige leefomgeving wordt waarin burgers zich betrokken voelen en zich gehoord voelen om samen Vlaardingen te veranderen. Daarom sta ik voor gelijke kansen, maatwerk in de zorg, investeren in goed onderwijs, het aanpakken van discriminatie en het vergroenen van de stad Vlaardingen. Zodat Vlaardingen een gezonde, sociale, groene stad wordt; nu en voor de toekomst.