Robin Bongers

Robin Bongers

Raadslid

"De stad kan zoveel duurzamer, groener, gezelliger, leuker."

Een sociale, idealistische realist. Dat is Robin Bongers.

Waar Robin vandaan komt

Zo heel lang leeft Robin (26 jaar) nog niet, maar zijn hele leven woont hij al in Vlaardingen. Geboren in het huis van zijn ouders, naast het kerkplein. In zijn studententijd deelde hij met vrienden een appartement in de Westwijk en nu woont hij in de Huijgensstraat samen met zijn vriendin en twee katten.
Hij kent Vlaardingen dus goed; vindt het een mooie stad, die, gedragen op visie en idealen, nog een stukje mooier kan worden. Voor hem heeft GroenLinks die visie, GroenLinks heeft die idealen en belangrijker: zij houdt hier aan vast. Dat was voor hem de reden om zich te verbinden aan deze prachtige partij en zijn steentje bij te dragen aan een socialere en groenere samenleving.

Wie Robin is

Robin is docent op een MBO en op een middelbare school voor kinderen met autisme spectrum stoornissen. Zelf begon hij op het vmbo en is, zoals ze dat noemen, opgeklommen via MBO naar HBO en deed uiteindelijk de masterstudie filosofie aan de Universiteit Leiden.
Via deze weg merkte hij hoe belangrijk het is dat ‘het systeem’ in je gelooft. Dat je niet als kansarm wordt behandeld, maar als kansrijk, zelfs als de situatie daar even niet op lijkt. Dit hoopt hij mee te geven in zijn werk als docent, maar ook is dit iets dat hij wil meenemen in de politiek: mensen willen heel graag mooie dingen doen en het is verantwoordelijkheid van de overheid, van de gemeente, om de mogelijkheden hiertoe te bieden.

Daarnaast meent hij dat de stad zoveel mooier kan zijn: duurzamer, groener, gezelliger, leuker. De stad moet een ontmoetingsplek worden in plaats van een koopbak. Juist in deze tijd van digitalisering, is er weer ruimte en behoefte aan prettige plaatsen waar mensen samenkomen en sociale interactie met elkaar hebben. Zijn hoop is dat hij hier vanaf 22 maart als raadslid van GroenLinks hard voor mag werken.