Partijbrede discussie “Werken in de 21e eeuw”

Dit voorjaar wordt door de provinciale afdelingen van GroenLinks het partijbrede debat over werk in de 21ste eeuw georganiseerd. In samenwerking met GroenLinks Zeeland organiseren wij op 6 juni een bijeenkomst in Dordrecht. De bijeenkomst start om 10:00 uur, met inloop vanaf 9:45 uur. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Hoe ziet GroenLinks werken in de 21e eeuw voor zich? Daarover gaan we als partij met leden, geïnteresseerden en deskundigen in gesprek. De partijdiscussie bestaat onder andere uit zes regionale bijeenkomsten, afgesloten met een enquête onder alle leden. De uitkomsten van deze enquête worden verwerkt in het volgende verkiezingsprogramma.

Discussiepunten

We gaan in gesprek over de volgende onderwerpen uit de startnotitie:

Hoe zorgen we voor meer en een eerlijker verdeling van werk?
Hoe zorgen we voor een stelsel met basiszekerheden voor iedereen?
Hoe willen we omgaan met de koppeling tussen werk en inkomen?
Hoe krijgt de transitie vorm van werk in onze huidige, vervuilende, economie naar werk in een groene economie?

Kijk voor de startnotitie, kijk- en luistertips en online meepraten op https://groenlinks.nl/discussie

Inspiratie nodig? Bezoek hier de pagina met kijk- en leestips.

Agenda en sprekers

10:00 Opening door dagvoorzitter Roel van Gurp
10:15 Inleiding discussie door prof. dr. Justus Veenman
11:15 Groepsdiscussies door publiek
12:30 Sluiting door dagvoorzitter

Roel van Gurp is directeur-bestuurder van de woningcorporatie Cascade. Justus Veenman is professor in de economische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn specialiteit is onderzoek naar ongelijkheid in relatie tot onderwijs en de arbeidsmarkt.

Locatie en route

De bijeenkomst wordt georganiseerd in Merz, gelegen aan de Korte Kalkhaven 3, Dordrecht. Vanaf het station van Dordrecht is de loopafstand 18 minuten. Vanaf het station rijden diverse bussen richting het centrum. Vanaf halte Stadskantoor of Voorstraat is het nog maar enkele minuten lopen.

Parkeren kan op parkeerterrein Weeskinderendijk. Met de parkeerautomaat kunt u hier de eerste 24 uur gratis parkeren. Vanaf dit parkeerterrein kunt u de bus pakken richting centrum, of binnen tien minuten te voet naar ons toe komen. In parkeergarage Spuihaven kunt u voor € 1,40 per uur parkeren.
Voor parkeerplaatsen op straat, in directe nabijheid van het pand, bedragen de kosten € 1,70 per uur.

Aanmelden

Wij verzoeken iedereen die deel wil nemen aan deze debatbijeenkomst om zich aan te melden vóór dinsdag 2 juni. Dit kan met het aanmeldformulier onderaan het bericht op de website van GL Zuid-Holland. De zaal heeft ruimte voor maximaal honderd plaatsen.