Vervolg op "CDA en GroenLinks wisselen ideeën over huwelijksvoltrekkingen uit"

Opnieuw reageert CDA-raadslid Peter van der Zwan. Dit maal op de brief van GroenLinks raadslid Jack Tsang van 20 maart jl. (zie eerder hier op deze site) met een uitleg over de kern van zijn emoties: het gebruik van de term 'discriminatie'.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

E-mail van 22 maart 2007 Van Peter van der Zwan - raadslid CDA, Aan Jack Tsang - fractievoorzitter raadsfractie GroenLinks

 Beste Jack,Ik denk dat we veel al hebben besproken gisteren door de telefoon; uiteraard moeten we over dit punt van mening kunnen verschillen. De emoties die ik voelde kwamen misschien niet eens voort uit het onderwerp zelf (ik had wel verwacht dat dit voorstel zou komen), maar het feit dat de term discriminatie in dit verband werd gebruikt in het persbericht. Ik vind gewetensbezwaarden toch iets anders en daarmee worden veel mensen onrecht gedaan. Zoals ik gisteren al zei, heb ik de journalist gezegd dat wij lokaal goed samenwerken met Groen Links. Ik vertrek vanavond naar Zwitserland. Mocht je behoefte hebben om nog even verder door te praten, laten we dat dan volgende week doen.Met vriendelijke groet,Peter van der Zwan.