Vlaardingen beleeft… de Geuzenmaand! 2017

Vlaardingen beleeft… de Geuzenmaand!

De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden.

Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door tal van cultuurspelers uit onze stad passende activiteiten georganiseerd die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers meer bekend maken met deze waarden, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen. Het thema van dit jaar is Identiteit.

De officiële opening vindt plaats op woensdag 8 maart om 20.00 uur in De Windwijzer. Mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van het Comité 4/5 mei, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, zal de officiële opening verrichten. Haar lezing zal voornamelijk gericht zijn op educatie. Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. Muziek en zang zal deze opening omlijsten. Tijdens deze opening reikt de heer Jan Anderson het eerste exemplaar uit van het boekje gewijd aan de vergeten Geus Jan Kijne.

Meer informatie op www.geuzenmaand.nl

Klik HIER voor het programma van 2017
(Tentoonstellingen in De Windwijzer, Museum Jan Anderson en Museum Vlaardingen; lessen filosoferen op basisscholen; voorstellingen in de Stadsgehoorzaal; uitreiking Geuzenpenning; Vrijhedenwandelingen; film in Het Zeepaard; en diverse ontmoetingen.)