Opening Democratiefabriek in de Centrale Bibliotheek Vlaardingen - Geuzenmaand - maart 2016
Opening Democratiefabriek in de Centrale Bibliotheek

Vlaardingen beleeft … de Geuzenmaand!

Opening Democratiefabriek in de Centrale Bibliotheek

Op dinsdagochtend 15 maart werd de Democratiefabriek op feestelijke wijze geopend door Anne Kuipers, directeur van Circusschool Hannes en Co samen met leerlingen van groep 8 van Daltonschool De Klinker.

De Democratiefabriek is een mobiele, interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap, gemaakt door de Stichting Vredeseducatie.

De Democratiefabriek is voor jong en oud, vanaf 10 jaar. Grote thema’s als conflicten, macht, vrijheid, pesten, gelijkheid en democratie komen aan bod, maar gaandeweg ontdekken de bezoekers dat de tentoonstelling over hen zelf gaat. Over hun idealen, hoop, waarden, houding en gedrag.

Erik van Duivenbode, plaatsvervangend directeur van de Bibliotheek, heette de leerlingen en volwassenen van harte welkom. Anne Kuipers ging met de leerlingen, die goed voorbereid waren, in gesprek over democratie. Met gekleurde circusattributen wist hij op pakkende wijze een beeld te geven van onze multiculturele samenleving. De voorstelling gaf op symbolische wijze een antwoord op de ingewikkelde vraag ‘wat is democratie?’.

Na taart en limonade gingen de leerlingen twee aan twee met een strippenkaart op weg naar de kasten van de Democratiefabriek om de vragen te beantwoorden.

De Democratiefabriek staat in de Centrale Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100, van 15 tot en met 26 maart. De fabriek wordt bezocht door groepen van zowel basis- als voortgezet en volwassenonderwijs, Vluchtelingenwerk en groepen van andere maatschappelijke instellingen. Tijdens openingstijden van de Centrale Bibliotheek is de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen die graag iets wil leren over democratie én over zichzelf.

De tentoonstelling is een onderdeel van de activiteiten van de Geuzenmaand maart 2016 en wordt georganiseerd door Platform Ander Vlaardingen en de Bibliotheek Vlaardingen.