Kees Borsboom lijsttrekker GroenLinks Vlaardingen

Op een druk bezochte ledenvergadering van GroenLinks Vlaardingen is afgelopen donderdag 17 oktober de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Kees Borsboom staat op de eerste plaats op de lijst. Hij is daarmee lijsttrekker van GroenLinks Vlaardingen.

De ledenvergadering geeft aan er vertrouwen in te hebben dat Kees van de beschikbare kandidaten ook de volgende raadsperiode het beste de belangen van GroenLinks over het voetlicht kan brengen. Hij heeft een langdurige ervaring in de raad, staat bekend om zijn grondige financiƫle kennis, maar is een echte allrounder.
In totaal staan er 41 kandidaten op de lijst. De partij heeft ervoor gekozen bij de eerste zes kandidaten drie veelbelovende jonge nieuwkomers op hoge plaatsen te zetten: Fouad Akka, Neil Voorburg en Lianne van Kalken. Zij hebben de nodige kennis van de sociale kaart, duurzaamheid en willen politiek weer aantrekkelijk maken voor jongeren.
Tot de eerste zes kandidaten behoren ook Willem Zwikker en Peter de Jong. Zij hebben hun sporen al lang en breed verdiend in de partij en zijn gespecialiseerd in respectievelijk veiligheidsvraagstukken en cultuur.

De huidige GroenLinks wethouder Jan Robberegt heeft aangegeven opnieuw bereid te zijn wethouder te worden, indien GroenLinks ook de volgende periode deel uitmaakt van het college.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan een nieuw programma. De belangrijkste kernpunten zullen zijn: brede duurzaamheid en een sociale en samenhangende aanpak van problemen.
De leden zullen naar verwachting op 20 november aanstaande het definitieve programma vaststellen.

Van links naar rechts: Peter de Jong, Lianne van Kalken, Kees Borsboom, Fouad Akka, Neil Voorburg en Willem Zwikker

Het kiesbureau telt de stemmen

Partijvoorzitter Bronja Nijk feliciteert Kees Borsboom