GroenLinks wil brug in ’t Nieuwlandpark behouden

Met de herstructurering van de Babberspolder mag juist deze fraaie brug niet ook nog eens ontnomen worden aan de bewoners. Wel is snel onderhoud noodzakelijk!

[Nb. Zie ook de reactie op onderstaande brief van de Historische Vereniging Vlaardingen dd. 9 april 2008.]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlaardingen - 6 april 2008

 Betreft: Brug in 't Nieuwlandpark

 Geacht College,Wij ontvingen in afschrift een brief van Trots op Vlaardingen over het ophaalbruggetje in ‘t Nieuwlandpark.

Foto's: Frederieke VerheijenTwee korte opmerkingen onzerzijdsWij ondersteunen van harte de opmerkingen van Trots op Vlaardingen dat deze brug in ‘t Nieuwlandpark een goed onderhoud verdiend. De gaten vallen erin!

De gedachte van ‘Trots op Vlaardingen deze brug te verplaatsen naar een andere plek in Vlaardingen vinden wij geen goed idee. Deze karakteristieke, historische brug*) die hier nu al jaren ligt hóórt inmiddels bij het park. 'De jongste geschiedenis' heet dat.Met de herstructurering van Babberspolder-Oost wordt ook ‘t Nieuwlandpark opgeknapt - het zal één van de belangrijke sportaccommodaties in Vlaardingen krijgen. Voetballiefhebbers die via de brug het park inwandelen naar de sportvelden en zeker ook de gebruikers van het park, de bewoners van de Babberspolder, zullen er niet vrolijk van worden als hun brug verdwijnt! Ook gasten van Vlaardingen die in het Campanile hotel verblijven zou de blik op een karakteristiek stukje Vlaardingen moeten missen als de brug daar zou verdwijnen. Voor ons zou dat ‘een brug te ver’ zijn!

We moeten ‘trots’ zijn op deze fraaie brug, gelegen tussen de prachtige volwassen bomen en bij één van de poorten van Vlaardingen. Wij verzoeken u dringend op korte termijn onderhoud te plegen.Graag ontvangen wij een reactie.Namens de fractie van GroenLinks,Corrie Kortleven.

 *) Mooie historische informatie van Trots op Vlaardingen! CC: Trots op Vlaardingen