Dubbele aandacht voor Palestina: 30 maart herdenkings-bijeenkomst èn nieuw boek "De Palestijnen in Vlaardingen"

Nu al 30 jaar herdenken Palestijnen en sympathisanten de strijd tegen de bezetting van Palestina. Dit jaar zal de aandacht voor 'De dag van het land' dubbel zijn, omdat ook het boek gepresenteerd wordt dat de Vlaardingse journalist Frans Assenberg schreef: "De Palestijnen in Vlaardingen".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

           AANDACHT VOOR PALESTINA

UITNODIGING VOOR HET BIJWONEN VAN DE PALESTIJNSE HERDENKINGSBIJEENKOMST

      30 MAART - 'DAG VAN HET LAND'

      » donderdag 30 maart 2006       » vanaf 18.30 uur      » in de Aula van het Albeda College       » aan de Buys-Ballotlaan 25 in Vlaardingen

Op donderdag 30 maart 2006 vanaf 18.30 uur organiseert het 'Al-Awda Netwerk Palestina' in samenwerking met 'het Palestijnse Platform voor Mensenrechten en Solidariteit', 'de Palestijnse gemeenschap in Nederland', 'de Palestijnse Raad', 'de Nederlands Arabische Stichting', 'ZWO & MOV', 'Vastenactie' en 'Vele Vlaardingers Eén Huis' in Vlaardingen ter herdenking van de dag van het land een avond vol aandacht voor Palestina.

De dag van het land staat voor het verzet tegen onteigening en verdrijving van de Palestijnen uit hun grondgebieden. Jaarlijks wordt deze dag door de Palestijnen herdacht. Ook door de Palestijnse gemeenschap in Vlaardingen.

De herdenking op 30 maart zal omlijst worden door verschillende sprekers, muziek, en tentoonstellingen.

Door aanwezig te zijn maakt u kennis met de Palestijnse cultuur. Uw aanwezigheid helpt ook vrede te bereiken in het gebied.

Voor deze herdenking zijn Palestijnse persoonlijkheden en leden van het Vlaardingse bestuur waaronder burgemeester Bruinsma en wethouder Ben van de Velde uitgenodigd.

Tijdens deze bijeenkomst zal een boek over de Palestijnse gemeenschap in Vlaardingen gepresenteerd worden. Dat Boek is uitgegeven door de Historische Vereniging Vlaardingen en geschreven door journalist Frans Assenberg met Ondersteuning van de Palestijnse gemeente Vlaardingen.

   PROGRAMMA:

  •  De Opening en de betekenis van de dag van het land      zullen verricht worden door een vertegenwoordiger      dhr. Tareq Shadid.   •  De heer Bruinsma zal spreken over de Palestijnse      Gemeenschap in Vlaardingen en zal het boek      "De Palestijnen in Vlaardingen" presenteren en aan een      groep Palestijnen overhandigen.  •  Wethouder Ben van de Velde zal spreken over de relatie      Palestijnen en de gemeente Vlaardingen.   •  Journalist Frans Assenberg over het boek "De Palestijnen      in Vlaardingen".  •  Mevrouw Sumaya Bargouthi Palestijns vertegenwoordiger      in De Haag zal over de situatie van de Palestijnen en de      actuele situatie praten.

U zult ook kunnen luisteren naar Palestijnse muziek door de muziekgroep "Jennin"

Voor meer informatie: 'Al-Awda Netwerk Palestina' - tel.nr: 010-2345960 op werkdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur.