Bewoners van de 'Flores Montal-woningen' nog steeds in onzekerheid gehouden

Bewoners van de 'FloresMontal-woningen' willen nu wel eens antwoord op hun vragen over wat er nou met hun woningen gaat gebeuren. Van het kastje naar de muur kwamen ze uiteindelijk bij GroenLinks raadslid Corrie Kortleven die voor hen de wethouder graag weer eens aan zijn jasje wil trekken voor het antwoord op openstaande vragen.

 

Aan de wethouder de heer C. Bot

Betreft: Flores Montal woningenDatum: 27 februari 2006

 Geachte heer Bot, beste Cees,

Een maand geleden heb ik u in de raadsvergadering gevraagd naar de Flores Montal-woningen. Veel vragen konden toen niet beantwoord worden omdat de bal nog bij Waterweg Wonen bleek te liggen.

Wel bent u mij en de bewoners nog een antwoord schuldig op de vraag over uw correspondentie ten aanzien van de dreigende onbewoonbaarverklaring.

Hoe zit dat nu? Hoe lang kan Waterweg Wonen nog doorgaan met het niets doen voor de bewoners? Kan een gemeentebestuur niets doen aan het feit dat haar inwoners in de kou gezet worden?

U begrijpt, wethouder, voor de bewoners is de maat meer dan vol! Inwoners van Vlaardingen hebben recht op uw bemoeienis!

Zelf heb ik nu graag snel antwoord op de vraag in deze die ik u tijdens die raadsvergadering stelde.

Voor een goed begrip van de invloed van alle onduidelijkheden op de bewoners sluit ik een afschrift bij van de noodkreet van een van een bewoner van de Floreslaan.

Uw antwoord op korte termijn verwachtend,

met vriendelijke groet,

Corrie Kortleven,namens de fractie van GroenLinks.

Bijlage: Brief van een bewoonster - hieronder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo Corrie

Toch maar even vragen of meneer Bot al een antwoord gegeven heeft op de dringende vraag of er wat voor de bewoners van de Floreslaan op korte termijn iets veranderd? Want maart en de verkiezingen komen met rasse schreden dichterbij... En in één van de laatste raadsvergadering heeft hij beloofd dat hij een uitspraak zou doen naar aanleiding van de televisie uitzendingen van RTL4... en Rijnmond...over het onderhoud van de Floreslaan... Die de Gemeente Vlaardingen eerst 15 jaar lang niet gepleegd heeft en de laatste 4 jaar Waterweg Wonen niet gedaan heeft.. domweg omdat hij een kat in de zak gekocht had VAN DE GEMEENTE VLAARDINGEN! zo wij vernomen hebben (is dit waar?) Na maart zijn de bewoners weer van plan de openbare publiciteit te zoeken... Niet om vervelend te doen hoor, maar gewoon dat we het zo zat zijn ... dat wij al twee maanden op een brief zitten te wachten op een beetje uitleg over het hoe en wat.Als je Waterweg Wonen belt hoor je niets... als je de raad van medezeggenschap belt dan mopperen ze op iedereen, de bewoners, de gemeente, Waterweg Wonen, de politiek!!! Maar d'r huiswerk hebben ze zelf ook niet gedaan! Zij hebben nog NOOOOOIT gehoord dat de Floreslaan gesloopt kon worden! En van de politiek horen we ook niets meer...Elke avond luisteren we naar de Vlaardingse radio... en elke politieke partij komt aan de beurt... Zijdelings hebben ze het over hun belangen, dat ieder maar goed weet dat hun partij het voor elkaar heeft over de Floreslaan! Maar hun doel is niet ons belang.Heel simpel ben pas bij de buurvrouw geweest op visite met een dikke trui en een wollen cape aan, heb ik daar uren zitten kleumen van de kou...Dat is realiteit!!!!Nog steeds hoor... Er is nog steeds niets verandert... de 5 winters heeft zij er nu in doorgebracht… Terwijl het hooguit om een halfjaar zou gaan dat zij in dit huis zou wonen. Zij is wel bejaard hoor en leeft van een AOWtje net als dat andere oude vrouwtje van in de tachtig.Zou je alsjeblieft aan den heer bot willen vragen wat er op korte termijn gaat gebeuren ... en of en wanneer wij nu eens een beetje uitleg krijgen over het hoe en wat?Wij weten ook niet meer waar we terecht kunnen om hulp. Een ander huis krijgen doe je ook niet want we zijn niet urgent genoeg... er zijn er die al 4 jaar vragen om een ander huis.Ik kan zo nog uren doorgaan... maar voor even is dit wel genoeg ...Laat deze brief eens lezen aan mensen die nog mee kunnen leven!

Hartelijke Groeten,Een van de bewoners