Neill Voorburg bij Talk Of The Town in Kroepoekfabriek
Neill Voorburg bij Talk Of The Town in Kroepoekfabriek

Verslag van een live blind-date talkshow

Op woensdagavond 5 februari was De Kroepoekfabriek het decor voor Talk of the Town, een gloednieuwe talkshow speciaal voor betrokken Vlaardingers tussen de 15 en 115 jaar, die zich interesseren voor actualiteit, cultuur, politiek en muziek. Tijdens deze allereerste editie vond er onder meer een live blind date plaats tussen zwevende kiezers en de jongste Vlaardingse gemeenteraadsleden. Voor GroenLinks Vlaardingen was hier Neill Voorburg, de nr. 3 van de kandidatenlijst.

__________________________________________________________________________

NEILL DOET VERSLAG VAN ZIJN ERVARINGEN

Afgelopen woensdag avond was de eerste editie van Talk of the Town in de Kroepoekfabriek. De Kroepoekfabriek was voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig café waar afgetrapt werd met muziek van de toepasselijke huisband ‘De Jeneverneuzen’. Tijdens de leuke, grappige en tegelijkertijd leerzame uiteenzetting van de eeuwenoude vete tussen Vlaardingen en Schiedam begon bij mij en ik vermoed ook bij de andere jonge kandidaat-raadsleden de spanning toe te nemen.  Na de gelukkige conclusie dat Vlaardingers en Schiedammers het eigenlijk prima met elkaar kunnen vinden stond het onderdeel 'zwevend geluk' op het programma.

Namens GroenLinks mocht ik samen met andere jonge kandidaat raadsleden plaatsnemen op het podium. Hier stelde een zwevende kiezer ons een aantal vragen in de hoop dat hij door de antwoorden zou ‘landen’. Of dit gelukt is zullen de verkiezingen duidelijk maken.
Ik hoop dat ik een bijdrage heb kunnen leveren bij het maken van een keuze.

De vraag aan mij ging over het toegankelijker en goedkoper maken van volwassenen onderwijs. Nu kan ik niks veranderen aan de kosten van een opleiding of de hoogte en toekenning van studiefinanciering, dit zijn landelijke besluiten. Ik kan er echter wel voor zorgen dat ondernemers en onderwijs dichter bij elkaar komen om passende stages te bewerkstelligen. Daarnaast kan de gemeente wel via een zogenaamde toekenning van een startersbeurs de doorstroming naar de arbeidsmarkt verbeteren. De enige toezegging die ik dan ook kan doen is om in de raad alles op alles te zetten om in Vlaardingen een startersbeurs van de grond te krijgen.

Voor mij was het voornamelijk een leerzame avond waarin ik in de gelegenheid was te luisteren naar wat inwoners van Vlaardingen vooral bezighoudt en belangrijk vinden. De input die ik kreeg is waardevol voor mij en voor GroenLinks. Ik kan geen beloftes doen voor de toekomst, maar mij 100% inzetten voor onderwijs is alvast een garantie!

Al met al wil ik iedereen van de Kroepoekfabriek bedanken, de vrijwilligers en uiteraard host Rutger van Houwelingen die met verve de avond aan elkaar praatte, voor een geslaagde avond, een mooi podium en een goede samenwerking.