Buurtavond over energiebeperking in Holy Noord
Wethouder Duurzaamheid Jan Robberegt spreekt bewoners toe tijdens buurtavond over energiebeperking in Holy Noord

Buurtavond over energiebeperking in Holy Noord

Afgelopen woensdag 12 februari opende de wethouder van duurzaamheid Jan Robberegt (GroenLinks) een buurtavond voor eigenaar-bewoners in Holy-Noord. De bewoners waren uitgenodigd om informatie te verkrijgen over mogelijkheden om het energiegebruik in hun woning te beperken.

De avond werd georganiseerd door de door de gemeente ondersteunde ‘Marktplaats Duurzaam Bouwen’ om te komen tot een duurzame versnelling in Vlaardingen.
Zo'n tachtig bewoners waren naar basisschool De Hoeksteen gekomen om collectief en individueel informatie te verkrijgen voor hun specifieke woning. Collectieve acties kunnen tot kortingen leiden op bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Basisschool de Hoeksteen heeft, o.a. door een nieuwe aanbouw, zelf veel maatregelen genomen op het gebied van energie en duurzaamheid. De wethouder gaf aan veel waardering te hebben voor het duurzame initiatief van de school en te hopen dat veel andere scholen dit initiatief zullen volgen. Scholen hebben een belangrijke taak om kinderen energiebewust te maken. Zij zijn de generatie van de toekomst.

Waarna de wethouder de nieuwe vleugel van de school opende door het doorknippen dan een door de schoolkinderen gemaakt lint, waarna het nieuwe schoollokaal bezichtigd kon worden.