Plakken voor het Waterschap
Ben v.d. Velde - kandidaat voor Water Natuurlijk | Foto: Kees Clement - ook kandidaat voor Water Natuurlijk

Plakken voor het waterschap

Een paar uurtjes plakken voor de waterschapsverkiezing levert best leuke inzichten. Niet alleen over de aanpak van de gemeente Vlaardingen, maar ook over de verschillen tussen de partijen die al dan niet meedoen aan de verkiezingen.

Laten we eens beginnen met de gemeente Vlaardingen. Op de site staat een heuse pagina getiteld: “Regels plakborden 2015”. Tja zal de gemiddelde burger denken: waar gaat dat over, hebben ze niks beters te doen? Nou de SP had er dus even niet op gekeken, want er staat dat de poster voor provinciale verkiezingen niet groter mogen zijn dan A3 formaat. En dan wordt A0-plakken door bevriende fracties dus niet gewaardeerd. Nou ja wat doe je dan als SP, je laat braaf alsnog A3 posters maken en die plak je vervolgens op de borden van de waterschapsverkiezingen. Maar laat het voorschrift nou zijn dat je daarop maximaal A2 mag plakken, dus flink groter. Te klein dus weer. Alleen hebben de SP-plakkers zich vergist: ze doen helemaal niet mee aan de verkiezingen voor de waterschappen!! Nog afgezien van de leuze dat ze afrekenen en 100 % sociaal zijn volgens de posters….

De 50-plus partij heeft het ook niet goed begrepen: die plakken een A1 formaat, veel te groot dus en ik neem aan dat deze partij, net als de SP een tijdje geleden, nu ook door de burgemeester zal worden gesommeerd om de posters weg te halen. En als dat niet spontaan gebeurt, is er vast wel een partij die dit aan zal kaarten. Is de SP wellicht aan de beurt?

Het CDA: één poster zowel voor de verkiezingen van provinciale staten als van de waterschappen met de twee kandidaten uit Vlaardingen en de tekst: het CDA staat achter ons. En die anderen dan? Bij het CDA gaat het blijkbaar primair om de personen. Tja, dat kan.

De VVD, keurig poster, juiste formaat, maar overal laat de lijm wat los. Echt, niet gelogen! Wat zegt dat over de VVD. Christen-Unie-SGP, keurig, niets op aan te merken. En sinds zaterdag hangen daar dus de posters van Water Natuurlijk bij, een groene waterschapspartij met hart voor blauw.

De andere partijen hebben blijkbaar nog geen tijd gehad om te plakken. Toch gek tweeëneenhalve week vóór de verkiezingen.

Tot slot nog even naar de gemeente. Die is zo vriendelijk geweest alle locaties op te sommen. Nou ja alle, ze vergeten even de locatie Van Hogendorplaan, eind Rotterdamseweg. En tja, een logische volgorde die moetje zelf uitzoeken, daar is de gemeente niet voor! Maar wel leuk zo’n middagje plakken met het zonnetje erbij!

Cees Clement