Jesse Klaver
Jesse Klaver

Brief van Jesse Klaver aan de leden van GroenLinks

Een week geleden ontvingen de leden onderstaande brief van Jesse Klaver, de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Vanwege zijn enthousiasme, zijn oproep, zijn uitnodiging en de links naar de ledenbrief van scheidens voorzitter Bram van Ojik en Jesse’s toespraak tijdens de persconferentie herhalen we deze brief nog een keer op onze site.

___________________________________________________________________________________________

Beste GroenLinkser!

Dinsdag (12 mei) was een bijzondere dag voor GroenLinks. Allereerst omdat Bram zijn besluit om de Tweede Kamer te verlaten aankondigde. Wat zullen we hem missen! Bram heeft het vertrouwen in GroenLinks hersteld en daar kunnen we hem niet genoeg voor bedanken. Hij heeft in een ledenbrief zijn beweegredenen uiteengezet. Als het bestuur van onze partij zou besluiten het erelidmaatschap te introduceren, zou Bram de eerste zijn die het verdiende.

De Tweede Kamerfractie heeft mij gekozen als nieuwe fractievoorzitter. De vele mooie reacties die we ontvingen waren overweldigend. Heel veel dank voor jullie mooie, warme woorden. Ze geven mij en mijn collega’s in de fractie enorm veel energie om aan de slag te gaan. Zoals Bram ook al zei: er breekt een nieuwe fase aan voor de partij. We gaan van herstel naar groei!

Het is mijn inzet de economisering van onze samenleving tegen te gaan. Al dertig jaar lang zien we een steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom: een debat over kosten, winst, rendement en efficiëntie. Of het nu gaat over de zorg, het onderwijs, windmolens of bankierssalarissen. Het gevolg is dat we van alles de prijs weten, maar van bijna niks de waarde.

De komende weken maak ik een korte toer door Nederland om met zoveel mogelijk GroenLinksleden in gesprek te gaan. Over onze politieke inzet. Over hoe ik de groei van GroenLinks voor me zie. Ik zal steeds een korte inleiding houden en dan is er anderhalf uur ruimte voor vragen en discussie.

(…) Kom langs en vraag iemand mee die ook enthousiast is om Nederland te veranderen en de status quo te doorbreken!
Tot snel!

Jesse Klaver

Meetups

PS: benieuwd naar mijn toespraak op de persconferentie afgelopen dinsdag? Bekijk 'm hier.