Vredesweek verbindt kinderen in kunstproject - Vlaardingen - september 2015

Vredesweek verbindt kinderen in kunstproject

Schoolkinderen uit Vlaardingen en uit Roemenië zullen in de vredesweek gaan schilderen, muziek maken, gedichten schrijven en fotograferen. Later in de week op de Vredesmarkt op de Hoogstraat zullen zij hun werk presenteren. Op vrijdag 2 oktober zal er van alle werkstukken een tentoonstelling geopend worden in Kade40 welke twee weken te zien zal zijn.

KUNSTPROJECT
Maandag 21 september,
Kade 40
Leerlingen van ’t Kompas, t Palet-Holy, en de Internationale VOS krijgen workshops over het thema ‘Vrede Verbindt’ samen met kinderen van de Alexandru Ioan Cuza school in Targu-Mures, Roemenië. De Roemenië werkgroep Holy heeft een langdurige relatie in Targu Mures, we vonden het een mooie aanvulling om samen met een school in diezelfde stad en enkele Vlaardingse scholen in de Vredesweek verbinding te maken.
De kinderen zullen onder leiding van enkele kunstenaars gaan schilderen, muziek maken, gedichten schrijven en fotograferen.

UITNODIGING VREDESMARKT
Op zaterdag 26 september bent u van harte welkom bij de kleine Vredesmarkt op de Hoogstraat bij Vele Vlaardingers Eén Huis. Met presentatie van een selectie van de werkstukken van de kinderen van de Vlaardingse scholen ’t Kompas en ‘t Palet-Holy en de werkstukjes van de kinderen uit Roemenië.
Daarnaast kraampjes zijn er kraampjes van de werkgroep De Andere Markt.
Opening om 13.00 uur met muziek en gedichten van de kinderen.

UITNODIGING EXPOSITIE
Vrijdag 2 oktober
: tentoonstelling van alle werkstukken van de kinderen, inclusief werkstukken van de kinderen van de Alexandru Ioan Cuza school, in Kade40.
Opening om 16.30 met wethouder Cees Oosterom en de kinderen van de scholen.
Ook zal de delegatie uit Roemenië die op 1 oktober in Vlaardingen aankomt, aanwezig zijn bij de opening.
De expositie is tot en met 16 oktober te zien in Kade 40.