Vacatures GroenLinks Vlaardingen

Op dit moment hebben we een aantal vacatures bij de afdeling: Coördinator Communicatie, campagnes & sociale media; Penningmeester afdelingsbestuur; Coördinator Klimaat Campagne; en Jurist met idealen.

GroenLinks in Vlaardingen bestaat uit een actieve afdeling van 92 leden met grote ambities om de omslag naar een duurzame, rechtvaardige en sociale samenleving te maken in Vlaardingen. GroenLinks in Vlaardingen is vertegenwoordigd door een actieve fractie van twee raadsleden welke zich met behulp van een steunraadslid en parttime fractiemedewerker voor 100% inzetten voor een beter Vlaardingen. De afdeling heeft een bestuur van 4 leden, een webmaster en bestaat verder uit een actiegroep die zich fel verweert tegen de komst van de Blankenburgtunnel, een werkgroep Zorg die zich actief bezig houdt met de decentralisatie en een werkgroep Duurzaamheid. In 2018 willen we het aantal leden verdubbeld hebben én de verkiezingen winnen! 

Op dit moment hebben we een aantal vacatures bij de afdeling: 

Coördinator Communicatie, campagnes & sociale media
Heb je gevoel voor communicatie, het opzetten van campagnes, het schrijven van wervende teksten of het ontwerpen van campagnes in de sociale media? We zoeken iemand die zich hieraan een aantal uur per week kan wijden en de afdeling kan helpen om meer zichtbaar te zijn in de Vlaardingse samenleving. Je werkt niet alleen, maar samen met de beheerder van de website, fractie en het verantwoordelijke bestuurslid. Er is een werkgroep communicatie in oprichting. 

Penningmeester afdelingsbestuur
Er is een vacature voor penningmeester binnen het bestuur van de afdeling. De penningmeester is verantwoordelijk voor het financieel beleid van de afdeling. Taken die hierbij horen zijn het opstellen van de begroting, zorgdragen voor betalingen en het onderhouden van contacten met het landelijk partijbureau. De penningmeester neemt daarnaast deel in de besluitvorming van het algemene beleid van de partij. 

Coördinator Klimaat Campagne
Klimaat verandering noodzaakt tot een andere samenleving. Begin 2016 organiseert de afdeling Vlaardingen een Vlaardingse Klimaattop met verschillende partijen, burgers en instellingen. We willen groot denken en concreet aan de slag om onze stad klimaat neutraal te maken. Een zonnepaneel op elk Vlaardings dak, het energie neutraal maken van woningen of het opzetten van een energie coöperatie. Ben jij diegene met visie die graag de handen uit de mouwen steekt om het te gaan doen? Dan leren we je graag kennen! Je werkt niet alleen, maar met de werkgroep duurzaamheid, fractie en het bestuur. 

Jurist met idealen
De Blankenburgtunnel is hét voorbeeld van oud en achterhaald asfalt denken. Helaas, ondanks het feit dat er een record aantal zienswijzen zijn uitgebracht tegen de tunnel - bijna 2000 - lijkt het er niet op dat de minister van gedachten zal veranderen. In beroep gaan is de laatste kans. GroenLinks heeft er zich aan verbonden om alle mogelijkheden te benutten om de tunnel tegen te houden en bewoners die in beroep willen gaan daarbij te ondersteunen. Daar hebben we iemand voor nodig met een juridische achtergrond die de actie groep kan ondersteunen. Je doet het niet alleen, maar samen met de campagne coördinator blankenburgtunnel en een enthousiaste actiegroep. Ben jij die jurist die ons kan adviseren? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd en/ of wil je meer weten? Neem contact op met Maurice van Beers, voorzitter van GroenLinks Vlaardingen, per mail of per telefoon 06-11595318