Vlaardingen tegen Blankenburgtunnel - okt. 2015
Blankenburgtunnel... adembenemend... en NIET definitief!

Blankenburgverzet - de eindfase

Onze acties hebben zin gehad. Bijna 2000 zienswijzen zijn er ingeleverd door burgers uit Vlaardingen tegen de Blankenburgtunnel. We hebben twee goed bezochte actiebijeenkomsten georganiseerd en bijna 2000 folders verspreid in de stad om mensen op te roepen hun stem te laten horen.

De GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Vlaardingen nam het voortouw waardoor de raad zich unaniem uitsprak tegen de tunnel. Het gevolg is dat steeds meer organisaties en burgers beseffen dat de tunnel inderdaad nog niet definitief is.
En dat is goed nieuws! Want het gaat er nu wél om spannen….
De minister zal zich helaas aan de velen zienswijzen van burgers en organisaties weinig gelegen laten liggen. Dat betekent dat de enige kans om de tunnel tegen te houden ligt bij het aantekenen van beroep bij de Raad van State.
GroenLinks heeft bewoners toegezegd iedereen te ondersteunen die beroep aan gaat tekenen.

De komende weken zullen we hard werken aan het opzetten van een Actiegroep Blankenburgverzet en coördineren we het verzet samen met vele andere organisaties.
Houd daarom deze website in de gaten!

Als u geen lid van GroenLinks bent maar toch op de hoogte wilt blijven, schrijf u dan HIER in voor het ontvangen van Nieuwsalerts.

Neill Voorburg
Campagneleider Blankenburgtunnel

Lees over alle eerdere acties op onze actiepagina.