Bewoners zijn petitie gestart tegen uitbreiding vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) - 14 dec. 22016
Bewoners zijn petitie gestart tegen uitbreiding vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) - 14 dec. 22016

Ook GroenLinks in verzet tegen uitbreidingsplannen Rotterdam Airport

Rotterdam Airport wil het aantal vluchten, vooral laat in de avond en vroeg in de ochtend, flink uitbreiden. De luchthaven wil in 2025 bijna twee keer zoveel vluchten vergeleken met nu. In 2017 zal de regering hierover een besluit nemen. De gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland moeten een advies geven. Omwonenden zijn in samenwerking met GroenLinks een petitie gestart.

 
GroenLinks is uiteraard – net als veel bewoners en milieuorganisaties – tegen meer vluchten naar en vanaf Rotterdam Airport. Een uitbreiding leidt tot nog meer geluidsoverlast en slaapverstoringen, nog meer (ultra)fijnstof in de woonomgeving en een daling van de waarde van de woningen.

 
Meer vluchten betekent namelijk:

  • iedere vijf minuten een vliegtuig laat in de avond en vroeg in de ochtend;
  • meer geluidsoverlast in de woonwijken;
  • meer luchtvervuiling;
  • meer veiligheidsrisico’s;
  • winst voor het vliegveld maar verlies voor de omgeving

De rekening voor meer vluchten komt dus geheel terecht bij de omwonenden!

GroenLinks vindt dit onacceptabel en komt daarom in actie:
In de gemeenteraden van Rotterdam, Schiedam, Lansingerland, Vlaardingen én als provincie Zuid-Holland zullen wij ons verzetten tegen de uitbreidingsplannen. GroenLinks maakt zich sterk voor onze gezondheid en de kwaliteit van onze leefomgeving.

Daarnaast zijn we in samenwerking met de bewonersvereniging “Bewoners tegen Vliegtuigenoverlast Rotterdam Airport” (BTV) een petitie gestart. Oók U kunt zich hiermee uitspreken tegen deze uitbreidingsplannen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van BTV, of u kunt contact opnemen met Neill Voorburg - GroenLinks Vlaardingen tel.nr. 06 41267228 of e-mail Neill.Voorburg@vlaardingen.nl.