Petitie aangeboden tegen uitbreiding Rotterdam Airport - 13 april 2017

Petitie aangeboden tegen uitbreiding Rotterdam Airport

De petitie tegen uitbreiding van het vliegverkeer op Rotterdam The Hague AirPort (RTHA) is door 2.557 mensen ondertekend. De petitie was een initiatief van GroenLinks en de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigenoverlast (BTV). De voorzitter van de BTV overhandigde de handtekeningen op 13 april aan gedeputeerde mw. A. Bom. Dit gebeurde vlak voordat zij met de wethouders van Rotterdam, Schiedam en Lansingerland in gesprek zou gaan over de plannen van het vliegveld.

Door het ondertekenen van de petitie gaven omwonenden aan dat zij vinden dat de politiek het leefmilieu rond het vliegveld moet beschermen en daarom niet moeten instemmen met uitbreiden van de geluidsruimte van RTHA, om zo geluidsoverlast, slaapverstoring, uitstoot van broeikasgassen en luchtverontreiniging te voorkomen. 

In Vlaardingen heeft GroenLinks veel positieve reacties ontvangen op onze acties gericht tegen de uitbreidingsplannen. Tussen de verzamelde handtekeningen zijn er ook veel van Vlaardingers. We hebben met z'n allen een duidelijk signaal afgegeven: er is niet voldoende draagvlak voor uitbreiding van het aantal (commerciële) vluchten!

In het persbericht na het aanbieden van de ruim 2500 handtekeningen stelde de BTV fijntjes dat er meer tegenstanders dan voorstanders van uitbreiding blijken te zijn. Want als reactie op de BTV petitie waren voorstanders van uitbreiding van RTHA eveneens een petitie gestart. Zij wilden aantonen dat ‘uitbreiding RTHA niet mag en kan worden tegengehouden door enkele honderden bewoners’. De petitie vóór uitbreiding is uiteindelijk ondertekend door 1.566 personen. 

De BTV: “Als we de resultaten van beide petities naast elkaar leggen, en ons realiseren dat personen beide petities in exact dezelfde periode hebben kunnen ondertekenen, en dat voor- en tegenstanders van uitbreiding allebei hun best hebben gedaan om beide petities te laten ondertekenen, dan blijkt dus dat er 63% meer tegenstanders zijn van uitbreiding RTHA, dan voorstanders.”.

Het laatste woord is dus nog lang niet gesproken over de uitbreidingsplannen van het vliegveld.
Houd de site van GroenLinks Vlaardingen in de gaten voor de ontwikkelingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Neill Voorburg van GroenLinks Vlaardingen (Neill.Voorburg@vlaardingen.nl).

Beluister HIER het interview dat Neill Voorburg gaf aan Omroep Vlaardingen 2 mei jl.