Feest op het plein - Oud Ambacht weer wat toekomstbestendiger
Feest op het Burgemeester Bordesplein - 17 september 2017

Feest op het plein - Oud Ambacht weer wat toekomstbestendiger

Het heringerichte Burgemeester De Bordesplein in Oud-Ambacht was zondagmiddag 17 september de plaats voor een bescheiden doch zeer gezellig buurttreffen.

Bewoners van deze gezellige buurt picknickten terwijl er leuke luistermuziek ten gehore werd gebracht. Een ander deel van de aanwezigen beperkte zich tot luisteren en tussen de bedrijven door praten met kennissen. Ondanks de slechte weersverwachting waren de organisatoren blij met de opkomst, en het weer viel dan ook alleszins mee.

Met de herinrichting voldoet het plein helemaal aan de verwachtingen van de bewoners. Ook voor de toekomst staan de nodige gezellige bijeenkomsten op het program.

Het bewonersplatform Oud Ambacht, dat eerder de herinrichting van het plein bevorderde, had een boodschap voor de aanwezigen en afwezigen. Uit een enquĂȘte bleek dat de bewoners meer willen weten over duurzaamheid, veiligheid en levensloopbestendig wonen. Het feestje werd benut om de aandacht te vestigen op de bijeenkomst op woensdag 27 september om 19.30 uur in het Groen van Prinsterer, Rotterdamseweg 55, waarin deze onderwerpen aan de orde komen.

GroenLinks juicht dit soort bewonersinitiatieven van uit onze politieke visie toe. Een wijk als oud Ambacht verdient het om toekomstbestendig te worden.