GroenLinks campagne update gemeenteraadsverkiezingen

Neill Voorburg, de campagneleider van GroenLinks Vlaardingen en nummer twee op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, blikt in een open brief aan de leden terug op de campagne in 2017 en vertelt over de plannen voor komend jaar.

_____________________________________________________________________________________________________

Beste GroenLinks-ers,

Voor GroenLinks is 2017 een erg succesvol jaar geweest! We hebben een spannende verkiezingscampagne achter de rug die uitmondde in onze beste uitslag ooit: van 4 naar 14 zetels! Het komende jaar 2018 belooft minstens net zo spannend te worden, voor GroenLinks Vlaardingen wellicht nog spannender: gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In deze eerste campagne update kijk ik terug en licht ik alvast een tipje van de sluier op voor het komende jaar.

CONGRES
Op zondag 25 februari vindt het 37e congres plaats. Dit keer in het Topsportcentrum in Rotterdam. Een fantastische locatie om de groei van onze beweging te vieren. Het congres zal in het teken staan van de Gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenteraadscampagne in Vlaardingen wordt spannend, zeker ook omdat op rechts flink wat (lokale) partijen meedoen. Het politieke speelveld ligt helemaal open. Dit maakt het voor de afdelingen in de regio extra leuk dat het congres een keer zo dichtbij in Rotterdam wordt gehouden. Het wordt een mooi verkiezingscongres en we verwachten dan ook een grote opkomst van heel veel leden en sympathisanten.
We gaan hier uiteraard weer met een gezellige groep Vlaardingers naartoe. Ga ook mee en schrijf je snel in!

VERKIEZINGEN
Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks was, is en blijft overal in Nederland en zeker ook in Vlaardingen keihard aan het werk om een sterk resultaat neer te zetten.
Ik noem een serie highlights:

- Meetups
Maandagavond 20 november was er een VerkiezingsMeetup in Leeuwarden met 650 bezoekers en woensdag de 22ste een uitverkochte Meetup met meer dan 800 bezoekers in Rotterdam. In Vlaardingen zal de campagne uitmonden in een leuke lokale Meetup vlak voor de verkiezingen van 21 maart.

- Huis-aan-Huiscampagne
De Huis-aan-Huiscampagne heeft op dit moment al een veel grotere omvang dan vorig jaar op dit tijdstip: er gaan nu drie keer zoveel afdelingen langs de deuren als vorig jaar om deze tijd. We bezoeken nu al op onze Huis-aan-Huisdagen net zoveel deuren als de afgelopen campagne in februari. Omdat dit directe contact van het grootste belang is voor een politieke partij, blijven we de mensen opzoeken. In Vlaardingen gaan we op deze manier dan ook met een groot aantal van onze potentiële kiezers in gesprek!

- BTW-campagne
Direct na de publicatie van het regeerakkoord heeft de Tweede Kamerfractie het initiatief genomen voor een grote handtekeningenactie tegen de BTW-verhoging. Al snel sloten SP en PvdA zich hierbij aan. De dagen daarna kwam er nog een veel grotere coalitie tot stand. Er zijn in twee weken bijna 100.000 handtekeningen opgehaald. In Vlaardingen hebben we flink actie gevoerd en konden hierbij op veel steun rekenen; het is duidelijk dat de meeste mensen niet zitten te wachten op een verhoging van de BTW.

- Referendum aftapwet
Op 21 maart vindt ook het referendum over de aftapwet plaats. GroenLinks zal actief campagne gaan voeren om ‘tegen’ te stemmen. We zetten deze campagne zo op dat hij aanvullend is op de gemeenteraadscampagne en er niet mee gaat concurreren.

- Kantinetour
Jesse heeft op de Meetup op 22 november de ‘kantinetour’ aangekondigd. Jesse gaat de komende maanden in kantines in gesprek met mensen die werken in de zorg, het onderwijs, politieagenten, mensen op de bus, bij de post etc. – ‘de stille motor van Nederland’. Dit zijn de mensen die Nederland draaiend houden en verdienen zowel letterlijk als figuurlijk meer waardering. De kantinetour zal uitmonden in een groot Event rond Prinsjesdag 2018.

DOE MEE
GroenLinks gaat knallen in 2018! Er is de komende maanden dan ook samen met GroenLinks Vlaardingen genoeg te doen. We gaan veelvuldig de stad in om met zoveel mogelijk Vlaardingers in gesprek te gaan over onze stad. Daarnaast organiseren we meerdere bijeenkomsten, die voor iedereen toegankelijk zijn.
De campagne zal uitmonden in een leuke en inspirerende Vlaardingse meetup, meer informatie hierover volgt!

Noteer in ieder geval alvast de volgende data in je agenda:
- 9 januari: nieuwjaarsborrel en kickoff gemeenteraadscampagne.
- 25 februari: gezamenlijk naar het congres.
- 21 maart: gemeenteraadsverkiezingen.

Van 13 januari t/m 17 maart gaan we elke zaterdag huis aan campagne voeren.
Op zondag 18 maart is er een extra landelijke huis aan huis campagnedag.

Voor meer informatie of om je alvast aan te melden bij een van de activiteiten, kun je contact opnemen met Neill Voorburg.

Tot snel en voor nu alvast een voorspoedig, gezond en groen 2018 toegewenst!

 
Hartelijke groet,

Neill Voorburg
Campagneleider GroenLinks Vlaardingen