Oproep aan minister Schultz: “Kies NIET voor de Blankenburgtunnel!”

Frederieke Verheijen, lid GroenLinks Vlaardingen en 'Stichting Groeiend Verzet', reikte maandag 10 oktober bij de eendenkooi in de Aalkeetbuiten polder ten noorden van de A20 de handtekeningen uit aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

 

Twee Vragen aan de minister

Frederieke Verheijen tegen minister Schultz:

“Hoe valt uit te leggen aan onze kinderen en kleinkinderen dat hier een net aangelegd recreatiegebied vernietigd wordt terwijl deze regio daar een groot tekort aan heeft? Vlaardingen heeft 50 jaar gewerkt om van het imago stinkstad af te komen. Wij zullen er alles aan doen om dit laatste groen tussen Vlaardingen en Maassluis te behouden”.

EN:

“Wij vragen u om met een plan te komen voor dit hele gebied waarin onze gezondheid en ons groen gezien worden als een economische factor. Want wij willen niet dat Vlaardingen als woonstad wordt opgeheven”.

 Foto's: Jos Noordhuizen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: persbericht Ver. Natuurmonumenten       

33.460 handtekeningen hangen boven Schultz’s hoofd

Vandaag hebben bezorgde burgers en natuur- en milieuorganisaties 33.460 handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel overhandigd aan verkeersminister Schultz. Zij roepen haar dringend op niet voor de aanleg van de Blankenburgtunnel te kiezen. De ontmoeting met minister Schultz vond plaats op één van de mooiste plekjes van Vlaardingen, de eeuwenoude ‘eendenkooi’. Deze bijzondere plek zal bij de keuze voor de Blankenburgtunnel voorgoed onder het asfalt verdwijnen.

Tegen het einde van dit jaar zal minister Schultz besluiten of de Nieuwe Westelijke Oeververbinding aangelegd wordt in de vorm van de Blankenburgtunnel of de Oranjetunnel. Tegen de Blankenburgtunnel bestaat grote maatschappelijke weerstand, omdat deze snelweg van twee keer drie rijbanen het open en groene Midden-Delfland tussen Vlaardingen en Maassluis doorkruist. De schaarse natuur en al beperkte recreatiemogelijkheden en leefbaarheid van het gebied worden daardoor ernstig aangetast.

33.460 handtekeningen hingen Minister Schultz vanochtend letterlijk boven het hoofdOm de minister ervan te overtuigen dat de Blankenburgtunnel een slecht plan is, hebben vele organisaties de krachten gebundeld voor het behoud van Midden-Delfland. Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend Verzet, Milieudefensie, Natuurmonumenten en Milieufederatie Zuid-Holland hebben sinds het begin van dit jaar de handen ineen geslagen. In Vlaardingen is voornamelijk actie gevoerd en zijn handtekeningen verzameld door Groeiend Verzet, PvdA, SP en Groenlinks.De respons op deze actie was groot, veel mensen hebben hun twijfels bij het belang van de tunnel. Zo ontbreekt nog steeds een brede analyse ter onderbouwing van de weg. De organisaties en burgers gaan door met hun campagne tegen de Blankenburgtunnel zolang het besluit nog niet genomen is. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook op de landelijke website van GroenLinks verscheen een bericht over de manifestatie op 8 oktober bij de Krabbeplas:

Investeer in echte oplossingen in plaats van asfalt

Zaterdag 8 oktober 2011 - Midden-Delfland, het laatste stukje groen tussen Vlaardingen en Maassluis, dreigt te verdwijnen onder een laag asfalt en beton door de Blankenburgtunnel, een nieuwe verbinding tussen de A20 en de A15. Bezorgde burgers, boswachters, en verschillende natuur- en milieuorganisaties luidden vandaag de noodklok. Kamerlid Rik Grashoff sprak de betogers toe. De samenwerkende organisaties hebben inmiddels meer dan 31.000 handtekeningen verzameld tegen de aanleg van de tunnel.

Lees verder »