Fouad Akka

Fouad Akka

Steunfractielid

Ik ben geboren in 1976 en woon sinds 2002 met veel plezier in Vlaardingen. Ik ben gehuwd en vader van een dochter. Na afronding van de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming ben ik gelijk aan de slag gegaan als opbouwwerker in de Rotterdamse wijken. Als opbouwwerker ondersteun je bewoners die zich op een positieve manier willen inzetten voor hun eigen wijk of buurt. Als opbouwwerker zorg je er ook voor dat de stem van de burger gehoord wordt en dat is in deze tijd erg belangrijk.

Het werken met mensen en met name het versterken van mensen in een achterstandspositie hebben mij altijd aangetrokken. Mensen ondersteunen en  leren om regie terug te krijgen over hun eigen leven is naar mijn mening een van de mooiste beroepen. In deze moeilijke tijden waarin de overheid een stapje terug doet is GroenLinks voor mij de enige partij die de burgers van Vlaardingen niet in de steek laat en zich hard maakt voor burgerparticipatie zodat iedereen gelijke kansen krijgt en mee kan doen. Daarom kies ik voor GroenLinks en wil ik me als Raadslid hiervoor inzetten. Als vrijwilliger ben ik verder lid van het Programma Beleidsbepalend Orgaan van de nieuwe mediaorganisatie OPEN voor Rotterdam en omstreken. Als lid van het PBO denk ik mee over de tv/radio en internet programmering en geef advies over het bereiken van meerdere doelgroepen.

Mogelijke onderwerpen van mij v.a. maart. 2014:
WMO & Zorg, incl. maatschappelijke- en noodopvang, Sociale zaken (incl. armoedebeleid), Sociale Werkvoorziening, Huisvesting, Jeugdbeleid en Kinderopvang.

----------------------------------------------------------------

Adres: Chopinstraat 52a
3131 DE Vlaardingen
Tel.nr.: 06 25380377