Nr. 3 op kandidatenlijst Neill Voorburg

Neill Voorburg

Fractie-assistent | Campagneleider Blankenburgtunnel | Campagneleider Verkiezingen 2017

Ik ben in 1982 geboren in Vlaardingen. Ik woon hier al 31 jaar en ben niet voornemens weg te gaan. Als rasechte Vlaardinger voel ik mij zeer verbonden met onze mooie stad. Ik heb vele kostbare herinneringen aan Vlaardingen; van zwerven door de “bossen” in de broekpolder, schaatsen over de vaart tot zwemmen in het Kolpabad, deze stad heeft mij veel gegeven.

Van huis uit is mij altijd liefde en respect voor de natuur bij gebracht. Ik heb  prachtige herinneringen aan vakanties in de Hooglanden van Schotland en zeker ook aan de broekpolder en vaart.
Ook politiek is al jaren een grote passie en mijn keuze voor GroenLinks was een logische. Het is de partij die oog heeft voor groen, mensen, welzijn van dieren en duurzame economische groei. Een sociale partij met een groen hart.
Na werkervaring te hebben opgedaan binnen het jeugdzorg werkveld, kinderopvang en onderwijs is dit het moment voor mij om de politiek in te stappen.

Ik vind persoonlijke vrijheid zeer belangrijk, echter de overheid is aangewezen om de randvoorwaarden voor deze persoonlijke vrijheid en groei te scheppen. Duurzaam investeren is daarom wat mij betreft vooral een investering in mensen, in onze jeugd en kinderen. Onderwijs, sport en een veilige (groene) buitenruimte zijn essentieel voor het opgroeien van onze kinderen. Wanneer nodig de juiste ondersteuning kunnen bieden aan kinderen, jeugd en gezinnen zorgt ervoor dat we als stad sterk de toekomst in gaan. Want zeg nu zelf, als er één investering duurzaam is dan is het wel die in onze kinderen!

In de gemeenteraad ga ik mij dan ook inzetten voor het behoud en versterken van onze kostbare groene gebieden. Daarnaast zie ik de overgang van de jeugdzorg van de overheid naar de gemeente als de grootste uitdaging voor de nieuwe raad. Het is uitermate belangrijk dat we dit als gemeente krachtig oppakken om goede hulpverlening te kunnen garanderen. Sterker nog: deze transitie bied de kans om onze jeugdzorg beter te maken. Voor deze, maar ook andere ontwikkelingen binnen onderwijs, sport en welzijn ga ik mij sterk maken.

------------------------------------------------

Adres: Mendelssohnplein 39d
3131 RJ Vlaardingen
Tel.nr. 06 41267228