Maurice van Beers

Voorzitter

Na vijftien jaar in het buitenland te hebben gewoond ben ik weer terug in de stad waar ik de eerste achttien jaar van mijn leven heb doorgebracht. De stad waar mijn familie woont en waar nu mijn zoontje van negen opgroeit, speelt en naar school gaat.

Politiek gaat wat mij betreft over essentiële zaken die direct betrekking hebben op het leven van mijn familie, mijzelf en ons allemaal. Over hoe we met elkaar omgaan, samenleven en ons verhouden tot de natuur. Vandaar mijn interesse om politiek actief te zijn. Niet zomaar politiek, maar Groenlinkse politiek. De partij waar ik sinds haar oprichting lid van ben omdat de grenzen van onze planeet zijn bereikt en we in mijn overtuiging naar een samenleving moeten gericht op welzijn in plaats van welvaart. Waar het gaat om de mens en niet om de getallen.

Ik ben geboren in Rotterdam, opgegroeid in Vlaardingen om vervolgens aan de sociale academie in Rotterdam voor sociaal werker te leren. Een vak wat ik met veel plezier heb uitgeoefend, zo´n zes jaar lang in allerlei wijken in Rotterdam en Den Haag. Daarna ben ik vertrokken naar Guatemala en Colombia om te werken in zaken als het uitroepen van een natuur(zee)park om walvissen te beschermen en de ondersteuning van kleine boeren in de jungle die vol overtuiging werken aan een beter leven zonder armoede, coca en guerrilla’s. Ik heb in die tijd nog een master gedaan in regionale ontwikkelingsstudies en ben nu bezig met een master in duurzaamheid en milieu management.

Naast een drukke baan bij het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag én actief voor GroenLinks ben ik in de eerste plaats vader van een zoontje van negen en echtgenoot van mijn Colombiaanse vrouw.

Lees meer over Maurice op zijn persoonlijke website mauricevanbeers.info.

______________________________________

Tel. nr.: 06 - 33 78 27 27