Neill Voorburg

Neill Voorburg

Raadslid | Campagneleider

“Groene politiek is niet langer het alternatief, het is inmiddels volop noodzakelijk”.

Enthousiast, gedreven en inspirerend. Dat is Neill Voorburg.

Wie is Neill

Neill zet zich al vijf jaar met hart en ziel in voor GroenLinks Vlaardingen. Vanuit de (steun)fractie en als campagneleider heeft hij zich de afgelopen jaren onder andere ingezet tegen de komst van de Blankenburgverbinding en zich sterk gemaakt voor behoud van groen in de Kruidenbuurt.
Hij staat voor een groene stad met oog voor mens en dier. Als raadslid in Vlaardingen wil hij de transitie naar een nieuwe, schone en inclusieve economie aanjagen. De grootste uitdaging van onze tijd is, wat Neill betreft, het tegengaan van de opwarming van de aarde en het redden van onze ecosystemen waarvan we zo afhankelijk zijn.

Waar komt Neill vandaan

Neill Voorburg is geboren op 22 augustus 1982, in het Holy Ziekenhuis te Vlaardingen. Als geboren en getogen Vlaardingen voelt hij zich zeer verbonden met onze stad. Hij koestert dan ook veel mooie herinneringen aan Vlaardingen. Als kind mocht hij graag zwerven door de “bossen” in de Broekpolder, hield van zwemmen in het Kolpabad en heeft jaren taekwondo beoefend bij het Shell Sportpark. Hij zit inmiddels alweer 6 jaar met smart te wachten op een Westlandtoertocht.

Met roots in de Hooglanden van Schotland waar zijn opa en oma een boerderij hadden, is hem van kinds af aan liefde en respect voor natuur, dieren en planten bijgebracht.

Politiek is al jaren een grote passie voor Neill en de keuze voor GroenLinks was een logische. Het is de partij die oog heeft voor groen, mensen, welzijn van dieren en een duurzame toekomst. Een sociale partij met een groen hart.

Neill heeft na opleidingen Sociaal Cultureel Werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening werkervaring opgedaan in buurthuiswerk, Jeugdzorg, de kinderopvang en het onderwijs. In de Raad zal hij zich inzetten voor vergroening, jeugdzorg, sport en de duurzame ontwikkeling van wonen en werken.

Voor vragen, opmerkingen of ideeën kun je altijd contact opnemen met Neill.

------------------------------------------------

Tel.nr. 06 41267228
neill.voorburg@vlaardingen.nl