Nieuws

De heemtuin blijft!

De Heemtuin blijft! - 16 november 2020

De afgelopen dagen is in de (sociale) media onduidelijkheid ontstaan over de gevolgen van de gemeentelijke bezuinigingen voor de Heemtuin. Hoogste tijd dus om wat ruis en hopelijk ook wat zorgen bij Vlaardingers weg te nemen: de Heemtuin gaat niet weg en er komen daar zéker geen woningen. Maar wat gebeurt er dan wel?

Lees verder

Vragen over rattenklemmen in het centrum van Vlaardingen

Vragen over rattenklemmen in het centrum van Vlaardingen - 21 oktober 2020

In de stad zijn gevaarlijke rattenvallen aangetroffen, die door vandalisme extra gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, honden en katten. Daarnaast zijn het dieronvriendelijke vallen voor de ratten zelf. Raadslid Robin Bongers-Karmaoui stelde vragen aan het college. Achter de schermen bleek ook Erik van Pienbroek van CU/SGP met de thematiek bezig, en is in ieder geval duidelijk dat het probleem ambtelijk bekend is en er naar gekeken wordt.

Lees verder

De Heemtuin moet een groene parel blijven

GroenLinks Vlaardingen: De Heemtuin moet een groene parel blijven - 17 oktober 2020

Dit vindt de fractie van GroenLinks Vlaardingen. Als de IJsvogel eenmaal gevlogen is komt hij niet zomaar meer terug. Biodiversiteit in de Heemtuin is kwetsbaar. Wanneer we hier niet zorgvuldig mee omgaan heeft een bezuiniging op de Heemtuin veel gevolgen voor de planten en dieren die daar nu leven. Want voor biodiversiteit geldt vaak: wat weg is komt niet meer terug.

Lees verder

Kritiek op GroenLinksplan holt het begrip 'expert' uit

Kritiek op GroenLinksplan holt het begrip 'expert' uit - 15 oktober 2020 - joop.bnnvara.nl

Is de kritiek op het plan dat GroenLinks de afgelopen week lanceerde om elke 18-jarige tienduizend euro te schenken wel echt gebaseerd op expertise, of stiekem 'niet meer' dan een politieke mening? GroenLinks raadslid Robin Bongers schreef als wetenschappelijk docent medische filosofie en ethiek, samen met Savriël Dillingh, promovendus politieke filosofie & bedrijfsethiek, een artikel hierover onder de kop "Politiek vermomd als expertise".

Lees verder

Pagina's