Afscheid van de rode ster - actieboek nu collectors-item

Met voor iedereen een groen gebakje met rode ster èn een exemplaar van het groene Broek-polder-actieboek vierde de fractie van GroenLinks Vlaardingen afgelopen raadsvergadering het besluit van GS Zuid-Holland de Broekpolder een groene bestemming te geven.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERSBERICHT GROENLINKS VLAARDINGEN

Op de Vlaardingse raadsavond van 13 oktober 2005 heeft GroenLinks ter gelegenheid van de uitslag van de Provinciale Staten over de Groene Broekpolder getrakteerd op een groen gebakje met een rode ster. De rode ster symboliseerde de ster op de plankaart van de regio Rotterdam. De ster stond voor: het onderzoek naar de mogelijkheid of er vierhonderd dure villa’s in de Broekpolder gebouwd konden worden. Met het nuttigen van het feestelijke gebakje namen we gezamenlijk afscheid van die ongewenste rode ster. Fractievoorzitter Jack Tsang van GroenLinks vond na afloop één rode ster op zijn plek. Een onbekend gebleven Raadslid had de ster aan zich voorbij laten gaan.

Naast het gebakje kregen alle Raadsleden en bezoekers van de raadsvergadering het Groene Broekpolderboekje. Het 1000 redenen boekje van GroenLinks dat, met de inzet van heel veel Vlaardingers tot stand gekomen, vanaf vandaag eens te meer een collectors-item geworden is.

Onderstaande tekst zat in het boekje.

Beste Raadsleden, geacht College, pers en andere bezoekers van de Raadsvergadering.De bestemming 'landelijk wonen' voor de Broekpolder wordt definitief geschrapt uit het Regioplan, de Broekpolder blijft dus Groen en kan nu nóg groener worden!Gefeliciteerd met onze gezamenlijke overwinning!!! Het Groene Boekje van GroenLinks Vlaardingen is, in dit geval zonder welke bescheidenheid dan ook, hiermede een collectors-item geworden.Wij hebben het genoegen u op deze avond na die bijzondere dag van gisteren een een exemplaar aan te bieden. Lees gerust nog eens een prachtig gedicht van onze dichters, een prikkelende column of gewoon weer opnieuw een van de 1000 redenen waarom de Vlaardingers vinden dat hun Broekpolder groen moet blijven.Had u al een Groen Boekje, verblijd dan uw beste vriend(in), uw dochter of zoon, uw buurman etc. met deze herinnering aan onze gezamenlijke actie.

Met vriendelijke groeten, Namens GroenLinks Vlaardingen, Jack Tsang