Ben van der Velde bedankt kiezers

Lijsttrekker GroenLinks Vlaardingen: "waar het om gaat is: 'Vlaardingers daadwerkelijk serieus nemen!' Er vaker zijn, in gesprek komen met elkaar, goed luisteren en waar mogelijk actie. (...) Kiezers: dank voor het vertrouwen en de steun!"

De verkiezingen zijn weer voorbij. De posters kunnen worden opgeborgen, de vlaggen opgevouwen, de ballonnen 'lek geprikt', (de condooms waren al op), de folders in de kast tot een volgende actie. Ik kijk terug op een goede campagne en een fantastisch team.

Groenlinks Vlaardingen heeft zelfs een kleine winst gemaakt. Weliswaar wordt die winst niet omgezet in een extra zetel, maar toch. Ondanks de winst van de PvdA en in mindere mate van de SP zijn we met drie zetels goed overeind gebleven.

Natuurlijk gaan we de campagne evalueren om ervan te leren. Zoals we ook ons werk van de afgelopen vier jaar kritisch bekeken hebben. Allemaal onderdeel van de voorbereiding op de komende vier jaar. Jaren waarin we ons weer zullen roeren, van ons zullen laten horen, en waarin we absoluut méér en vooral beter in gesprek willen gaan.Dat laatste wordt de komende vier jaar wat GroenLinks betreft het belangrijkste onderwerp: 'in gesprek gaan'. Of dat nou burgerparticipatie heet of inspraak, waar het om gaat is: 'Vlaardingers daadwerkelijk serieus nemen!' Er vaker zijn, in gesprek komen met elkaar, goed luisteren en waar mogelijk actie.

Of dat vanuit de positie van een college- of oppositiepartij is mag eigenlijk niet uitmaken. Ook de afgelopen vier jaar heeft GroenLinks bewezen dat een combinatie mogelijk is. Vol vertrouwen dus en dat vertrouwen wordt gevoed door de vaste aanhang die Groenlinks ook nu weer die mogelijkheid geeft. Dank dus voor dat vertrouwen en dank voor de steun!