Jesse Klaver

Brief van Jesse Klaver aan leden

Bestuur en fractie van GroenLinks Vlaardingen ondersteunen zijn bericht naar aanleiding van de aanslagen van gisteren in Brussel, en vertrouwen op de vastberadenheid en verbondenheid van alle burgers in deze wereld.

____________________________________________________________________________________

Beste

Vanochtend maakte ik me klaar voor een dag vol vergaderingen op de fractie. Maar de dag liep helaas anders. Ik hoorde het nieuws en van alles schoot door mijn hoofd: wat een ramp voor de familie en vrienden van de slachtoffers. Hoe is het met onze collega’s in Brussel? Welke schoften hebben dit gedaan en hoe krijgen we ze in handen?
 
Later op de dag eiste IS de aanslagen op. Dat verbaast me niet. Wreed geweld is het handelsmerk van IS. Zij willen onze samenleving omver werpen. Dat weten we.
 
Maar wat de barbaren van IS moeten weten, is dat hoeveel pijn zij ons ook doen, hoeveel aanslagen zij ook plegen, hun duivelse missie is gedoemd te mislukken. Onze vastberadenheid is krachtiger dan onze angst. Onze verbondenheid overwint de verdeeldheid die zij zaaien. Onze liefde is sterker dan hun haat. Ze krijgen ons niet klein.
 
Met warme groet,
Jesse