In de laatste Raad van deze periode werd de Motie Kinderpardon aangenomen

Donderdag 22 februari 2018 vond de laatste inhoudelijke Raadsbehandeling plaats van deze Raadsperiode. In verband met de gebroken enkel van onze burgemeester was Kees Borsboom plaatsvervangend raadsvoorzitter. Een functie die hij uitstekend uitvoerde.

De meeste raadsvoorstellen die op de agenda stonden werden snel afgetikt. Wel werd het nog even spannend bij het agendapunt over het initiatiefvoorstel "tot ondersteuning evenementen op korte termijn, en ondersteuning evenementen structureel op langere termijn". GroenLinks was hier mede-indiener van. Wij vinden het belangrijk dat er nu nog wat gedaan kan worden voor de bestaande evenementen en dat voorkomen wordt dat deze straks wederom niet georganiseerd kunnen worden.

Als laatste diende lijsttrekker Lianne van Kalken een motie buiten de orde in betreffende het Kinderpardon.

Kinderpardon
Het Kinderpardon wordt in Nederland zó strikt uitgevoerd dat inmiddels 98% van de aanvragen wordt afgewezen. De meeste van deze kinderen wordt tegengeworpen dat zij en/of hun ouders te weinig hebben meegewerkt aan vertrek, het ‘meewerkcriterium’. Hierdoor dreigt momenteel voor ongeveer vierhonderd in Nederland gewortelde kinderen uitzetting naar een land waarvan ze vaak de taal niet eens spreken.
Landelijk startte hiervoor al de petitie ‘ZE ZIJN AL THUIS’ (u kunt de petitie HIER tekenen).
De motie van GroenLinks is een dringend pleidooi aan het nieuwe kabinet om de procedure van het Kinderpardon te versoepelen. D66, SP en PvdA ondertekenden de motie al, en in de raad werd de motie bijna unaniem aangenomen!

Tot de verkiezingen zijn er geen inhoudelijke behandelingen meer van stukken voor deze raad. Er staat voor wat betreft de campagne gelukkig veel op onze agenda! Graag zien we jullie dan ook zaterdag bij de Marathonweg en zondag bij het GroenLinks congres in Rotterdam!

Lijsttrekker
Lianne van Kalken

Lees ook het artikel hierover in het AD van 24 februari 2018 - klik op de afbeelding hieronder.