De Vredeshalte zal tot waarschijnlijk half december, in ieder geval elke woensdag- en zaterdagmiddag, van 13 tot 17 uur gastvrij toegankelijk zijn voor eenieder. Voor groepen is dit, in overleg, ook op andere dagdelen mogelijk.
Kunnen we ook op u rekenen? Brengt u ons een bezoek met kinderen, jongeren, ouderen, geboren of nieuwe mede Vlaardingers. Familie, vrienden, collega’s, buren, hobbyclubs, kerkgenoten, werknemers ….
Maakt u de Vredeshalte ook bekend met onze poster? Voel u verbonden, wees welkom!! We horen/ lezen graag uw reactie, we zien u graag binnenkort bij onze tijdelijke VREDESHALTE!

Achtergrondinformatie
Het pop-up initiatief Vredeshalte is recent in korte tijd opgezet vanuit de PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen - samen met Zona Franca en verschillende andere maatschappelijke en culturele organisaties binnen Vlaardingen.

In Nederland leven de burgers vanuit heel veel verschillende sociale achtergronden, culturen en religies in betrekkelijke vrede en harmonie samen. Elders op de wereld is dat helaas niet zo vanzelfsprekend, de wereld staat in brand. Met de oorlogshandelingen en verwoestingen in Oekraïne en Gaza als schrijnende dieptepunten met vele onschuldige burgerdoden, gewonden, vermisten, wezen en daklozen tot gevolg.

Kortgeleden nog maar (september) hebben we in Vlaardingen de Vredesweek afgesloten; het thema was én is “Geen Vrede met Oorlog”. We voelden dan ook de sterke drang om iets te doén: mensen de gelegenheid geven om hun emoties te uiten, samen te brengen, ontmoetingen te laten plaatsvinden, dialogen te laten ontstaan. Zonder vooroordelen samen te schrijven, zingen, tekenen, schilderen of gewoon een praatje maken bij een kopje koffie of thee.
Daarom zoeken wij doelgericht contact met zoveel mogelijk instanties, organisaties, vrijwilligers en anderen die hieraan mee willen werken, die ook een steentje bij willen dragen, én die de VREDESHALTE BEZOEKEN, als groep of individueel.

Vrijwilligers gezocht
Mensen voor de vrede gezocht… om op woensdagmiddagen van 13 tot 17 uur of een gedeelte van deze tijd te helpen bij VREDESHALTE, of mensen die op woensdag of zaterdag muziek willen komen maken! Neem contact met ons op via e-mail of via tel. 06 30 56 52 96.