De wereld in actie.... GENOEG IS GENOEG

GAZA: STOP HET BLOEDVERGIETEN, TIJD VOOR VREDE. Avaaz.org roept op: "Met meer dan 1000 Palestijnen en 13 Israelieten gedood en een dagelijk stijgend dodenaantal nu het Gaza offensief escaleert, vragen we dringend maatregelen om het geweld te stoppen en burgers te beschermen." BIJNA EEN HALF MILJOEN MENSEN TEKENDEN AL DE PETITIE. HELP NU OM DE OPROEP TE LATEN AANGROEIEN TOT 1.000.000.

Al eerder op deze site het berichtVerhef je stem en draag zo je steentje bij voor een vreedzame oplossing Palestijns-Israëlische conflict - steun ook de petitie.

De noodzaak was al groot.....  en wordt helaas alleen maar steeds groter om onze stem te laten horen! Daarom hier nogmaals de opoep om de petitie van AVAAZ.org te ondertekenen.-------------------------------------------------------------------------------------------Wat is AVAAZ?

Hun missie

Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering en escalerende religieuze conflicten bedreigen onze gemeenschappelijke toekomst. Daarom komen mensen uit de hele wereld samen op de site van Avaaz.org om de internationale politiek te beïnvloeden. Avaaz.org (onze naam betekent in verschillende talen "stem"of "lied") is een community van wereldburgers. Avaaz zet zich in voor de belangrijkste actuele internationale vraagstukken. Ons doel is om met de inzichten en waarden van deze wereldburgers, internationale beslissingen te beïnvloeden - zodat deze internationale beslissingen niet uitsluitend door de politieke elite en onbetrouwbare bedrijven worden genomen. Avaaz.org leden zetten zich in voor een vredelievende en rechtvaardige wereld en voor globalisering met een menselijk gezicht.In onze samenhangende wereld hebben politieke leiders en ondernemingen een aanzienlijke invloed op ons allemaal. Om de macht van wereldleiders en internationale ondernemingen te compenseren bouwt Avaaz.org een invloedrijke beweging van burgers zonders grenzen. Hoewel burgens niet over dezelfde middelen als regeringen, ondernemingen of de media beschikken, kunnen wel miljoenen mensen vanuit de hele wereld gemobiliseerd worden. Op deze manier kan een internationale publieke opinie over belangrijke onderwerpen als armoede, klimaatveranderging, mensenrechten en internationale veiligheid ontstaan. Een publieke opinie waar men niet om heen kan. Met de laatste technologie is Avaaz.org in staat om gewone mensen uit de hele wereld in direct contact te brengen met internationale besluitvormers, ondernemingen en de media. Door inschrijving kunnen leden van Avaaz.org updates ontvangen. Via emails en tekstberichten wordt men op de hoogte gehouden van nieuwe campagnes en mogelijkheden om on- en offline mee te doen aan campagnes voor dringende internationale vraagstukken.Het AVAAZ team:Avaaz.org is opgericht door Res Publica, een internationale organisatie voor burgerbelangen en door MoveOn.org de online community en pionier op het gebied van internet campaigning in de Verenigde Staten. Avaaz.org is ontwikkeld door een groep van sociale ondernemers die hun sporen verdiend hebben op het gebied van internationale vraagstukken en nieuwe online organisatie technieken. De oprichters van Avaaz.org zijn directeur Ricken Patel, Jeremy Heimans, Andrea Woodhouse, David Madden, Eli Pariser, Tom Perriello en Tom Pravda.Avaaz.org wordt gecoördineerd door een klein campagneteam vanuit 4 continenten. Dit team doet onderzoek naar campagnes, bereidt rapid-response alerts voor en licht de media in over nieuwe Avaaz.org campagnes. Ons campagne team raadpleegt de leden over nieuwe campagnes. Ook wordt de feedback van leden gebruikt bij het bepalen van de prioriteiten van de organisatie. Avaaz.org heeft de steun van verschillende bekende actiegroepen uit de hele wereld zoals de Service Employees International Union en de partner van Avaaz, GetUp.org.au en vele anderen.