Op 1 juli organiseert GroenLinks een debatavond in de Kroepoekfabriek over het thema ongelijkheid. Immers, hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen – vuilnismannen, politieagenten, verplegers, onderwijzers – zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren. Onder leiding van Theo Werner gaat bejubeld correspondent Jesse Frederik in gesprek met de zaal en een panel, waaronder Cees Oosterom, wethouder sociale zaken in Vlaardingen, Maurice van Beers, voorzitter GroenLinks Vlaardingen over welke stappen we kunnen zetten om ongelijkheid (lokaal) aan te pakken.

Waarom is het salaris van een vuilnisman veel lager dan dat van een bankier? Het standaardantwoord: zo werkt de markt nu eenmaal. Maar in werkelijkheid is het niet de markt, maar de samenleving die bepaalt wat echt van waarde is. Samen met Rutger Bregman, scheef Jesse Frederik het essay voor de maand van de filosofie over precies deze vraag. Rutger Bregman (1988) is historicus en schrijver. Hij studeerde aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles, en doceerde aan de universiteit van Utrecht. Bregman schreef voor NRC. Next, Het Parool, Trouw, en De Groene Amsterdammer. Inmiddels schrijft hij voor het online platform De Correspondent.

Jesse Frederik (1989) is correspondent Economie. Hij schreef onder andere voor Follow The Money, nrc.next, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2013 won hij samen met co-auteur Eric Smit de journalistieke prijs de Tegel.

Iedereen is welkom op woensdag 1 juli in De Kroepoekfabriek, Vlaardingen.

De deur gaat open om 19.30 uur.

Het programma is van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer informatie is te vinden op www.kroepoekfabriek.nl.