Duurzame Troonrede opmaat naar klimaattop Parijs

Duurzame Troonrede opmaat naar klimaattop Parijs

In december komen regeringsleiders in Parijs bij elkaar om afspraken te maken om klimaatverandering tegen te gaan. Een belangrijke gebeurtenis, niet alleen voor Bas Eickhout als Europarlementariër, maar voor iedereen die onze aarde een warm hart toedraagt. Hieronder zijn brief. Geef je op voor steeds het laatste nieuws over onze acties.
 

Als opmaat naar de klimaattop in Parijs mocht ik in de Oude Zaal van de Tweede Kamer mijn duurzame troonrede uitspreken. De kern van mijn betoog: We kunnen ons domweg niet neerleggen bij business as usual, als we klimaatverandering echt serieus nemen. Willen we de opwarming van de aarde onder de twee graden kunnen houden, zoals we hebben afgesproken, dan moeten we nu een andere weg in slaan. Daar hoort natuurlijk geen hoger beroep in de klimaatzaak bij.

De komende maanden gaan we met GroenLinks hard aan de slag: Over een paar weken lanceren we een grote klimaatcampagne waar iedereen z'n steentje aan kan bijdragen.
Nu al verzamelen we op onze nieuwe website parismoment.nl het laatste klimaatnieuws. Wil je als eerste de details horen over onze acties? Dan kun je nu inschrijven voor onze klimaatmails.

Ja, hou mij op de hoogte! 

Met vriendelijke groet vanuit Brussel,
Bas Eickhout
Delegatieleider GroenLinks Europa