GELUKKIG! GROENLINKS WERKT. Van drie naar vier zetels!

De uitslag is bekend: 9,2% van de Vlaardingers koos voor GroenLinks. Hiermee stijgt GroenLinks in de Raad van 3 naar 4 zetels. We bedanken de kiezers en we bedanken alle mensen die zich hebben ingezet in de campagne!

Een fantastische uitslag voor GroenLinks - vier zetels is een prachtig succes!! De 3e partij - samen met de VVD - in Vlaardingen, na PvdA en VV2000.

Jan Robberegt, Corry Kortleven en Kees Borsboom zijn als eerste 3 van de lijst gekozen. Hasan Göbek wordt met voorkeurstemmen het vierde lid van de fractie. Een geweldige club waar we de komende jaren ons verkiezingsprogramma mee kunnen gaan uitvoeren.

De coalitievorming zal ingewikkeld worden. Elf partijen zijn in de Raad gekozen; de PvdA en VV2000 /leefbaar Vlaardingen werden even groot met ieder 6 zetels.

GroenLinks wil graag weer in een College meedoen, maar hoe dat er uit moet gaan zien is niet te voorspellen. Mochten we weer een wethouder kunnen leveren, dan is Hermine Koning de eerste om tot de fractie toe te treden. De komende weken zal dit duidelijk worden. We houden U via de website op de hoogte.

Meer over de verkiezingsuitslagen op de website van de gemeente.