Screenshot website referendum GroenLinks kandidaten Tweede Kamer - december 2016
Screenshot website referendum GroenLinks kandidaten Tweede Kamer

GroenLinks leden: doe mee met het referendum kandidaten Tweede Kamer!

Het is voor het eerst dat alle leden via internet kunnen stemmen op de kandidaten voor de Tweede Kamer. Je hoeft dus niet meer naar het congres te komen om toch je stem te laten horen. Een goede zaak voor de interne democratie van GroenLinks! We roepen al onze Vlaardingse leden op om te stemmen.

 
Van 1 t/m 13 december zal het referendum voor de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaatsvinden.
Op donderdag 1 december krijgen alle leden bericht met een uitnodiging en een persoonlijke kiescode. 

 
 
Op de lijst staan heel veel sterke en goede kandidaten waar we Nederland mee kunnen veranderen en er is veel te kiezen. Ook op kandidaten die niet door de kandidaten commissie zijn voorgedragen (waaronder de in Vlaardingen geboren Liesbeth van Tongeren en nog drie andere kandidaten) kan gewoon gestemd kan worden. 

Lees hier alvast de uitleg over hoe te stemmen. Lijkt ingewikkeld maar dat valt best mee. Als je een kandidaat echt op een bepaalde plek wilt hebben lijkt het goed te zijn diegene zo hoog mogelijk te plaatsen met daarbij slechts een klein lijstje van andere voorkeurskandidaten. Maar gewoon de voordracht van de kandidaten commissie overnemen zoals die is kan natuurlijk ook.

Op verschillende plekken door het land worden bijeenkomsten gehouden om kandidaten te ontmoeten en met ze te praten. Aanstaande vrijdag 2 december kan dit al in Rotterdam. Zeker de moeite waard! Zie ook ons agendabericht hierover.