GroenLinks trekt wederom in Vlaardingen Ambacht aan de bel
V.l.n.r.: Neill Voorburg, Fouad Akka en Jochem van Abel

GroenLinks trekt wederom in Vlaardingen Ambacht aan de bel

Net als vorige week zaterdag kon je afgelopen zaterdag in de wijk Vlaardingen Ambacht weer een groep GroenLinks-ers aantreffen.  Dit keer werden de Nachtegaallaan, Kwartellaan, Leeuwerikstraat en de Sportlaan bezocht. En net als vorige week werd er weer flink geschaatst in Sotsji. Maar dat mocht niet verhinderen dat er aardig wat leuke gesprekken zijn gevoerd.

De wijk Vlaardingen Ambacht is erg groen en de sfeer is er goed.  Veel mensen kennen elkaar en er worden ook regelmatig activiteiten op straat georganiseerd. Er is daardoor veel positiviteit bij de mensen. In het bijzonder is men in dit gedeelte van Ambacht  te spreken over het feit dat er toch een geluidsscherm langs de A20 komt. Aan de noordkant is al een geluidsscherm, maar dat heeft ervoor gezorgd dat door weerkaatsing er extra veel geluid van de A20 de wijk in komt. Na flink lobbywerk door actiegroep Stop Geluidshinder Vlaardingen Ambacht is vorig jaar door Rijkswaterstaat een geluidsscherm toegezegd aan de Ambacht-zijde van de snelweg.

Een aantal mensen is bezorgd over de veiligheid en het speelplezier van kleine kinderen. Een trapveldje of veilige speelplek extra zou geen luxe zijn. Er is in de wijk ook twijfel over de effectiviteit van de raad, nu er zoveel partijen aan de verkiezingen mee doen. GroenLinks biedt hierop als antwoord een stabiele politieke koers in de raad, samenwerking op punten met gelijkgestemde partijen en bij genoeg stemmen een continuering van haar rol in het college van B&W.