Op woensdag 24 november hebben de leden van GroenLinks Vlaardingen goede zaken gedaan. Ten eerste is de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Daarnaast zijn de leden van de afdeling ook akkoord gegaan met de tekst van het verkiezingsprogramma én is er een nieuwe voorzitter, Milo Broekmans, gekozen. Ook is er, in verband met verhuizing naar elders, afscheid genomen van raadslid Robin Bongers.

Nieuwe namen
Lijsttrekker en raadslid Neill Voorburg voert nu een lijst aan, met op de verkiesbare plaatsen twee tot en met vijf louter nieuwe namen. Nummer twee, Esther van Wieringen, is een niet geheel onbekende. Afgelopen raadsperiode ondersteunde Esther de fractie als fractie-assistent. Zij is dus al behoorlijk ingevoerd in het politieke leven in Vlaardingen. De nummers drie tot en met vijf worden bezet door Umit Gulseren, Lucas Muller en Yasmine Bouchrit. Drie enthousiaste nieuwelingen die er flink tegenaan kunnen gaan.

Neill is erg blij met deze uitkomst: “Wat ben ik trots op dit team: divers, super gemotiveerd én met het gezamenlijk doel om Vlaardingen, groener, socialer en dus beter te maken. Ik kan niet wachten om samen met Esther, Umit, Lukas, Yasmine en Lianne aan de slag te gaan”.

De huidige fractievoorzitter Lianne van Kalken heeft eerder dit jaar bekend gemaakt niet in de fractie terug te willen keren. Zij ambieert een positie als wethouder in Vlaardingen. Een ander fractielid, Robin Bongers, verhuist in januari naar Ede en is daardoor genoodzaakt de fractie te verlaten. Heugelijk feit daarbij is wel dat hij al meteen verkozen is tot nummer 2 van de kandidatenlijst van de GroenLinks in zijn nieuwe woonplaats!

Verkiezingsprogramma ‘Groen verbindt’
Vanaf afgelopen zomer heeft de programmacommissie van GroenLinks Vlaardingen hard gewerkt om een krachtig verkiezingsprogramma te schrijven. Het programma, getiteld ‘Groen verbindt. Groene, linkse keuzes voor een duurzame leefbare en gezonde stad” opent opvallend met een hoofdstuk Bestuur en Democratie, waarmee de partij een pleidooi houdt voor een stabiel gemeentebestuur dat op een verantwoorde manier weer gaat investeren in de stad.
GroenLinks zet in het programma vervolgens haar visie uiteen over belangrijke thema’s voor de stad als vergroening, de energietransitie, het aanpakken van de wooncrisis, de organisatie van de zorg in Vlaardingen, het staan voor kansengelijkheid in de stad en het creëren van een fijn cultureel klimaat.

Het programma wordt binnenkort op de site van GroenLinks Vlaardingen geplaatst.

Een nieuwe voorzitter
Uit het schrijven van het programma is ook een nieuwe voorzitter voortgekomen. Milo Broekmans was de afgelopen maanden actief als onderdeel van de programmacommissie. Daardoor intensiveerde het contact met fractie en bestuur, waaruit de vraag naar boven kwam of hij geen interesse had in het voorzitterschap. Die functie was onbezet, de afdeling functioneerde al een tijd met een interim-voorzitter. Milo ging graag op de uitnodiging in, wat leidde tot een voordracht op de ledenvergadering. Het bestuur van GroenLinks Vlaardingen is blij dat ze samen met Milo als voorzitter de komende spannende verkiezingsperiode in kan gaan!

Afscheid Robin Bongers
Helaas, helaas, we hebben afscheid moeten nemen van raadslid Robin Bongers. Robin verhuist eind deze maand naar Ede kan dus niet langer meer het raadslidmaatschap vervullen. Maar… hij is wel gekozen als nummer 2 op de kandidatenlijst van GroenLinks Ede! Bevlogen sprak fractievoorzitter Lianne Robin toe. Robin had een eigen stijl als raadslid en debater: rustig van toon, respect voor positie van anderen en met oprechte aandacht voor de inhoud. Met die instelling heeft hij ook thema, diversiteit en inclusiviteit en het opvangen van vluchtelingen.

Als dank en eerbetoon overhandigde het bestuur Robin het Vlaardings GroenLinks Speldje, een onderscheiding die uitgereikt wordt aan leden van de afdeling die een bijzondere bijdrage hebben geleverd. We zijn verdrietig om zijn vertrek, maar we wensen hem heel veel geluk en succes in zijn nieuwe woonplaats Ede!

__________________________________________________

Kandidatenlijst GroenLinks Vlaardingen - gemeenteraadsverkiezingen 2022
Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 24 november 2021

 1. Neill Voorburg
 2. Esther van Wieringen
 3. Umit Gulseren
 4. Lukas Muller
 5. Yasmine Bouchrit
 6. Lianne van Kalken
 7. Sahra Muse
 8. Rob van Herwaarden
 9. Ineke Nieuwstraten
 10. Corrie Kortleven
 11. Paul van Vugt
 12. Cora Laan
 13. Anja Hoogewerff
 14. Ed Boender
 15. Arie Redert
 16. Jochem van Abel
 17. Kim Boutkan
 18. Wil den Hartogh
 19. Hermine Koning
 20. Dany Kerst - Fernandez
 21. Jack Tsang
 22. Frederique Verheijen
 23. Frits Nolet
 24. Rob Eilerts
 25. Milo Broekmans
 26. Ingrid Ooms
 27. Rienus Nieuwstad
 28. Kees Clement
 29. Jan Robberegt
 30. Bart de Leede