Ons stadhuis heeft een binnenplein. Hoeveel mensen zouden dit weten? Vast wel een redelijk aantal. Hoeveel mensen gebruiken dit plein? Vijf! De leden van B&W die er hun auto parkeren. GroenLinks vraagt het college dit pas opgeknapte plein een zinvolle functie te geven en er een echt volksplein van te maken.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlaardingen, 19 december 2005

Betreft:  Vragen aan College van B&W over het binnenpleintje van het Stadhuis
Ons kenmerk: 147jt191205

 
Geacht college,

Mooi opgeknapt, die binnenplaats van het oude Stadhuis! Kost vast wel een paar euro’s, maar dan heb je ook wat. Bij ons komt toch wel de vraag op: waar dient het allemaal voor?
Tot nog toe was het een parkeerterrein voor college, en wellicht nog iemand anders.
Lijkt ons zonde om daar mee door te gaan.
Zo’n mooi geplaveide binnenplaats en dan die auto’s erop…. Nee toch! Die auto’s kunnen net zo goed in de parkeergarage staan. Een uitzondering zouden we misschien wel kunnen maken voor de brommer van mevrouw Attema, hoewel ook die natuurlijk veilig en droog in de fietsenstalling kan staan.
Goed, wat ons betreft geen auto’s daar. Wat dan wel? Is het pleintje voor iets te gebruiken waar we veel plezier van kunnen hebben; iets dat nuttig en toch aangenaam is?
Onze voorkeur gaat dan uit naar een echt volksplein met een spreekgestoelte.

Jammer dat het hier zo vaak regent. Vanuit dat gegeven kom ik op een idee dat ik ook de burgemeester wel eens heb horen noemen: een glazen overkapping, waarmee we er ineens een nieuwe grote zaal bij hebben. Eigenlijk een soort overdekte patio, waar allerlei manifestaties en exposities kunnen plaatsvinden. Waar college, ambtenaren en raadsleden contact hebben met de burgers en met instellingen, organisaties, bedrijfsleven en misschien ook nog wel met allerlei niet-Vlaardingers......

Het is allemaal nog niet uitgewerkt, maar daar zijn knappe dames en heren ambtenaren en architecten voor.

Wij doen u dus een tweetal concrete suggesties aan de hand:
1. Geen auto’s meer op de fraai opgeknapte binnenplaats.
2. Een glazen overkapping om een gemeentelijk manifestatie pleintje te maken.

Een derde suggestie aan de wethouder van cultuur:
3. Een uitmuntende gelegenheid om een Vlaardingse kunstenaar een opdracht te geven voor een fraai ontwerp spreekgestoelte!

Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

namens de fractie van GroenLinks,
Jack Tsang