Vrijdag 24 februari is het een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. Op meerdere plekken in Nederland staan Oekraïners en Nederlanders hier bij stil. Zo ook in Vlaardingen.

De gemeente vangt meer dan 100 Oekraïense ontheemden op. Ook vele Vlaardingse gezinnen hebben hun huizen opengesteld voor deze mensen. Het herdenken van de start van de oorlog betekent veel voor de Oekraïners.
Op zondag 26 februari 2023 organiseert de Oekraïense gemeenschap van Vlaardingen een moment van herdenking bij het stadhuis.

Vanaf 12.30 uur lopen ze in een stille tocht van de opvanglocatie aan de Olivier van Noortlaan 120 richting het stadhuis. Vanaf 13.00 uur is er voor het stadhuis een samenkomst.

Verschillende mensen zullen hun verhalen delen en samen met vertegenwoordigers van een aantal organisaties en de gemeente Vlaardingen staan we stil bij de mensen die het leven gelaten hebben.

   Het zou veel betekenen voor de Oekraïense gemeenschap als
   Vlaardingers hen met hun aanwezigheid steunen op dit
   moment van herdenking.

   Graag verwelkomen de organisatoren u dan ook bij de stille tocht of bij het
   stadhuis.
   Bij de herdenking worden er bloemen gelegd. Zo u wilt, u kunt zich daar
   bij aansluiten, mogelijk met een blauwe of gele of witte bloem.

De Oekraïense gemeenschap dankt De Windwijzer, Stichting Spoetnik, Pax Vlaardingen en Stichting Inclusia voor hun steun.