In het nieuws: SP en GroenLinks niet mee op raadsreis

30 september 2010 - RTV Rijnmond :: De SP en Groenlinks-fracties in Vlaardingen gaan niet mee met het weekendje voor alle raadsleden van die gemeente in Texel. De partijen vinden dat er geld over de balk gesmeten wordt, terwijl de gemeente moet bezuinigen.

Bron: RTV Rijnmond  

Tijdens het tweedaagse uitje krijgen de raadsleden ondermeer een mediatraining en een workshop hoe om te gaan met elkaar tijdens debatten. De raadsleden overnachten in viersterren-hotel Opduin. Totale kosten voor het uitje: 30.000 euro.

'Als ik een weekendje naar Texel wil ga ik wel met mijn vriendin en niet met 35 oude mannen. Het is toch raar. We moeten met zijn allen bij de gemeente straks twintig miljoen bezuinigen. En wat doen de dames en heren op het stadhuis: Die gaan met zijn allen zuipen op Texel. Dat is te gek voor woorden", zegt SP fractievoorzitter Hoekstra. Hij zegt zelf voor de helft van de prijs zo'n weekend te kunnen organiseren, maar dan in de buurt van Vlaardingen.

Ook Groenlinks vindt dat het een stuk goedkoper kan door de trainingen tot 1 dag te beperken en in Vlaardingen te organiseren. "Wij hebben wel een mandaat gegeven voor een uitje voor de raadsleden, met workshops. Maar het geld hoeft niet op, zeker niet nu we als gemeente flink moeten bezuinigen", zegt Kees Borsboom, fractievoorzitter van Groenlinks in Vlaardingen.

Kijk en luister hier de reportages over dit onderwerp.

SP en GroenLinks niet mee op raadsreis by rtvrijnmond