Vele Koerden zijn op de vlucht voor IS. Dringende hulp, vanwege de oorlog maar ook de winter, is nodig! Deze willen wij hen graag bieden in de vorm van warme kleding, dekens en schoenen! Laten wij hen op en rond Kerstmis helpen. Lever uw goederen in va 22 t/m 31 december op Dirk de Derdelaan 45 - iedere middag van 13 tot 17 uur. Begin januari 2015 zullen de hulpgoederen verstuurd worden naar het gebied.

Oproep

Meer dan 1,5 miljoen onschuldige mensen uit andere steden van Irak en Syrië zijn gevlucht voor het oprukkende leger van IS naar Koerdistan in Irak. Ze hebben letterlijk niets meer.

De omstandigheden in de vluchtelingenkamp zijn zorgelijk! De meesten leven nog in tenten onder erbarmelijke omstandigheden door tekort aan goede voorzieningen en schone water. Ze hebben redelijk voldoende te eten, maar geen voldoende warme kleding, schoenen en dekens om de winter te overleven.

 
De plaatselijke overheid en organisaties doen hun best, maar ze hebben beperkte capaciteit om het groot aantal vluchtelingen op te vangen.

Deze hulpgoederen worden door organisaties (Hizri Yasai) en (Hawary Xerxwazy) samen met paar familieleden uitgedeeld.

De vluchtelingen hebben verschillende etnische en religieuze achtergronden en van alle leeftijden.

Hopelijk kunnen we samen met zijn allen zo veel mogelijk goederen te verzamelen en op te sturen naar de slachtoffers van terreur organisatie IS.

We hopen dat u tijd vindt onze bijlagen te lezen, de foto’s te bekijken en úw vele verschillende mogelijkheden gebruikt om deze actie bekend te maken: deelnemen via Facebook (vriendschapsverzoek aan Vlaardingse Vredesweek), de oproep delen; dit bericht doorsturen (de oproep plaatst in uw rondzendbrief, periodiek, blad), of het toevoegen aan mededelingen, de poster uitprinten en anderen laten zien , etc., én zelf persoonlijk een bijdrage levert: WARME GOEDE KLEDING voor slachtoffers van IS met een bijdrage voor de verzendkosten van 85 ct. per kg.

Inleveren goederen: v.a. 22 december t/m 31 december a.s.
Iedere middag van 13.00 – 17.00 uur, ook op 1e en 2e Kerstdag!

Graag daarbij ook uw donatie voor verzendkosten, 0,85 ct. per kilo.
Dirk de Derdelaan 45 (naast Fysio- en Manuele Therapie Westwijk)

Voor info:
ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl
Vlaardingse Koerdische gemeenschap
dilan_kwes@hotmail.com
sasal223@hotmail.com
Telefoon: 0630565296 - 064428918 - 064499707

Namens de Vlaardingse Koerdische gemeenschap vragen wij úw hulp.

Families Kwestan Nadir en Salah Hamadamin
PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen

Download om te printen:
Poster Kledingactie Koerdistan