Als het nieuwe jaar ingaat wensen mensen over de hele wereld elkaar alle goeds toe, zowel geliefden als vreemden voor elkaar.

De muzikale gasten van deze middag hebben elkaar leren kennen en waarderen door hun muziek.
Francesco (Italië) en Samantha (Suriname) traden beiden op tijdens All Stars in de Kroepoekfabriek, waar de muzikale vonk oversloeg.
Francesco studeerde muziek in Italië en schrijft al tijden mooie luisterliedjes. Samantha zingt al jaren en schrijft zelf ook.
Ze kennen de talentenjachten in de wijde omtrek, speelden en zongen solo in menige stad zowel covers als eigen werk. Tijdens de gezamenlijke uitvoering van Purple Rain in Vlaardingen viel al meteen op dat zij een muzikale klik hebben.
Een repetitie in de studio van een gezamenlijke vriend was het startschot voor het samen schrijven van liedjes, over liefde en hun kijk op de wereld. Dit past naadloos in de inmiddels opgebouwde traditie van goede en mooie muziek, die elke zaterdagmiddag een klankrijke en positieve boodschap over wil brengen op de aanwezige gasten.           
 
Als je ook behoefte hebt aan het voelen van oprechte liefde en begrip, zo aan het eind van dit jaar vol meedogenloos geweld, kom dan ook naar de Vredeshalte. Luister, samen met bekenden en onbekenden, en voel je verbonden. Voor en na het miniconcert zijn er kleurrijke schilderijen over vrede te bewonderen, gemaakt tijdens de Vredesweken in afgelopen jaren, door schilders en stadsbewoners samen. Ook vind je een tafel met petities en vredesmateriaal van Amnesty International en PAX. Tot en met 6 januari 2024 is de Vredeshalte elke woensdag en zaterdag open van 13.00-17.00 uur, voor zowel volwassenen als kinderen. Voor groepen kan dat op aanvraag ook op andere dagen. Ook is het nog steeds mogelijk om protest-kinderschoenen (per paar geknoopt!) in te leveren, voor de omgekomen kinderen van Gaza. Tevens wordt hiermee aandacht gevraagd voor de eis om de bombardementen te stoppen, nu! Lees ook hiervoor de  de uitnodiging op 3 januari 2024. Voor vragen of een aanbod, gelieve contact op te nemen met de secretaris van PAX Ambassade van Vrede: ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl of 06 - 305 652 96.
 
Woensdag 3 januari 2024:
van 14.30 – 15.45 uur - Met elkaar rond de gesprekstafel - Omdat het om mensen gaat

Aandacht voor de oorlog in Midden Oosten – De oorlog Gaza Israël – De oorlog in de Bezette Gebieden;
ook aandacht voor leed van de grote Vlaardingse Palestijnse en de kleine Vlaardingse Israëlische gemeenschap.  Met beelden, voornamelijk uit TV programma “Brug over de breuklijn” van Natasja van Weezel en Sinan Can; 
Terugkijkend (Uitgebleven) reacties in Vlaardingen  - Vooruitkijkend (mogelijke) actie(s) in Vlaardingen. 
 
Zaterdag 6 januari:
van 14.00 - 15.30 uur - Een programma gewijd aan poëzie en muziek.

Op zaterdag 6 januari, na 9 weken van activiteiten, sluit de Vredeshalte haar deuren. Deze plek heeft een open ruimte voor dialoog geboden voor hen die kiezen voor vrede.

Wees allen welkom!