Landelijke Valentijnsactie GroenLinks: Wens voor een vluchteling

Heel veel Nederlanders hebben hart voor vluchtelingen. Dat wil GroenLinks zichtbaar maken met een kaartenactie rond Valentijnsdag. De kaarten worden in het hele land verspreid, via mailings en door lokale afdelingen. Op 14 februari, Valentijnsdag, worden de kaarten door GroenLinks bezorgd op AZC’s in het hele land. Femke Halsema zal die dag Valentijnskaarten aanbieden in het AZC van Apeldoorn.

Dit kabinet trad in 2002 aan met een duidelijk doel: we gaan de al jarenlang slepende problemen van asielzoekers oplossen. Nu, in 2006, weten we hoe het kabinet asielproblemen oplost: je zet asielzoekers gewoon als illegaal op straat. Dat is onfatsoenlijk en niet humaan.

GroenLinks maakt van deze schrijnende onrechtvaardigheid een thema in de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nederland heeft de zware morele plicht om asielzoekers op te vangen zolang hun asielverzoek in onderzoek is. Die opvang moet gewoon gegarandeerd blijven, zolang menswaardige terugkeer naar een veilig herkomstland niet mogelijk is.

Heel veel gemeenten worden nu geconfronteerd met het bikkelharde terugkeerbeleid van dit kabinet. Dit kabinet dwingt gemeentebesturen om hun eigen burgers op straat te zetten omdat ze uitgeprocedeerd zijn. Burgers, die jarenlang onderdeel vormen van de lokale gemeenschap. Burgers, die jarenlang als vrijwilliger actief zijn geweest in plaatselijke sportverenigingen en zich verdienstelijk hebben gemaakt door te investeren in de toekomst. Die burgers belanden nu, met gezin en al, op straat.

Wilt u ook laten zien dat u hart heeft voor vluchtelingen? Doe mee aan de actie en stuur uw kaart aan het Landelijk bureau GroenLinks, Postbus 8008, 3503 RA  Utrecht. Als uw kaart voor 13 februari binnen is, zorgen wij dat die op Valentijnsdag wordt bezorgd bij een vluchteling.

Nog geen kaart? Kaarten bestellen kan via info@groenlinks.nl.

 Voorkant kaart

Achterkant kaart