Stem strategisch GroenLinks!

De opwarming van de aarde heeft, vooral dankzij Al Gore, eindelijk ook Nederlandse politici bereikt. Ze buitelen opeens over elkaar heen in hun bezorgdheid voor het milieu, waar je tot voor kort alleen nog GroenLinks hoorde.
Aldus de intro van een artikeltje uit het NRC geschreven door Frits Abrahams van jl. woensdag 1 november 2006.

Als je de TV-programma’s screent zie je eveneens een ongekende aandacht voor het milieu. Nederland wordt eindelijk weer wakker! Milieu is terug op de agenda!

Balkenende kronkelt
We kunnen wel constateren dat het politiek gezien een beetje laat is!
Zo kronkelt Balkenende zich in allerlei bochten om aan te tonen dat zijn kabinet echt aan de milieudoelstellingen is toegekomen. Hoe bedoel je?.... Als je tegelijkertijd het hele alternatieve energieprogramma om zeep hebt geholpen!

Nederlanders kiezen voor het milieu!
Nederlanders blijken voorrang te willen voor milieumaatregelen om ons land groen te houden en openbaar vervoer ten opzichte van meer bredere wegen, volgens de uitslag van Motivaction/Netwerk deze week.
Dat mag gerust vanuit een sterk openbaar bestuur, maatregelen dus. Niet overlaten aan de markt.
Op de verkiezingsbarometer van Milieudefensie - een meting waarbij het ging om de thema’s asfalt en luchtkwaliteit - staat GroenLinks ook met stip bovenaan en scoort een negen! Het feitelijke stemgedrag in de Tweede Kamer is daar in meegenomen. (Lees: 'Op Pad met Milieudefensie'.)

Pfffff, nu nog de verkiezingsuitslag...
Op de landelijk peilingen staan we nog in de min. Hoe kan dat? Het gaat toch om de inhoud! 'Strategisch stemmen' levert straks een rechts of een halfrechts kabinet op.

Stem strategisch voor GroenLinks!
Waarom GroenLinks? Nu kan het nog! Neem zelf een verantwoordelijkheid en vraag je omgeving - als ze Nederland groen willen houden en de gevolgen van de klimaatramp die op ons af komt willen verkleinen of waar het kan tegenhouden – om te stemmen op GroenLinks.

Voor EKOnomie, voor Duurzame Energie, voor Energiebesparing, voor Klimaatverandering, tegen Kernenergie.