Minister Van der Laan werd heel blij in Vlaardingen!

Na een hartelijk welkom van burgemeester Bruinsma startte hij door minister Van der Laan een rondgang te geven langs de vele presentaties in het gebouw van Vele Vlaardingers Eén Huis. Han Raeijmakers en Rob van Herwaarden gaven toelichting op diverse projecten; de wethouders Attema en Robberegt vulden, waar nodig, aan.

De minister stelde op een prettige directe manier vele vragen aan de aanwezigen. Bij de Palestijnse stand vertelde hij dat hij als advocaat nog een bijdrage had geleverd bij de tentoonstelling Palestina 1948 - vanaf 22 september is deze tentoonstelling in Vlaardingen te zien in het pand van Vele Vlaardingers Eén Huis en zal dan worden geopend door burgemeester Tjerk Bruinsma. Van der Laan stelde de interessante vraag hoe wij kunnen voorkomen dat het probleem van de Palestijnen versus de Israëli geïmporteerd wordt naar Nederland. Lijkt me voor GroenLinks een punt om over na te denken. De burgemeester meldde nog dat er binnenkort een voorstel in de Raad komt om een Palestina project te ondersteunen.

Met grote aandacht bezocht hij de bijzondere expositie van Zhaong Liao: ‘Made in China -Vlaardingers over China’. Vervolgens trok hij met de aanwezige collegeleden naar het wijkinformatiecentrum en het onderhoudsbedrijf Kloet dat samen met schildersbedrijf De Goede een inburgeringcursus aanbiedt aan werknemers.

Van der Laan hield er een positief gevoel van over. Hij heeft persoonlijk ervaren hoe Vlaardingen aan het werk is met de integratie.

Jack Tsang

 
Foto's: Jack Tsang