Tot 1 juni kunnen kandidaten voor deze nominatie nog aangemeld worden. Op maandag 8 juni organiseert de gemeente Vlaardingen voor de tweede keer de conferentie Klimaatbewust Ondernemen waar de prijs zal worden uitgereikt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht van de gemeente Vlaardingen:

Welke bedrijf verdient de Klimaatprijs van Vlaardingen?
Aanmelden van kandidaten kan tot 1 juni

Op 8 juni houdt de gemeente Vlaardingen voor de tweede keer de conferentie Klimaatbewust ondernemen. Alle Vlaardingse ondernemers worden uitgenodigd om hier inspiratie op te komen doen. Bovendien introduceert de gemeente tijdens deze conferentie de Klimaatprijs, een prijs voor een bedrijf dat zich ingezet heeft en/of goede plannen heeft op het gebied van klimaatvriendelijk ondernemen. Voor de Klimaatprijs is de gemeente nog op zoek naar kandidaten!

Het college heeft de prijs ingesteld om waardering uit te spreken voor een bedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaam en klimaatbewust ondernemen. Dit ook om andere bedrijven te inspireren om hun eigen ideeën te realiseren.

Nominaties
Bedrijven kunnen zichzelf nomineren, maar kunnen ook een collega-ondernemer nomineren. Ook klanten en inwoners van Vlaardingen kunnen een bedrijf aanmelden. Kent (of bent) u een onderneming die een prachtig voorbeeld is van duurzaam en klimaatbewust ondernemen? Dan kunt u een e-mail sturen aan klimaatbewust@vlaardingen.nl. In die e-mail zet u uw contactgegevens, de gegevens van het betreffende bedrijf en u legt kort uit welke acties het bedrijf ondernomen heeft en/of nog gaat ondernemen om klimaatvriendelijker te worden door bijvoorbeeld energie te besparen. Als er eventueel energiebesparingsresultaten bekend zijn, kan men deze ook in de mail zetten.. Aanmeldingen moeten op 1 juni binnen zijn. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury (bestaande uit een expert van het Energiecentrum, een ondernemer uit de regio, een gemeenteraadslid en de milieuwethouder J.L. Robberegt). Wethouder Robberegt zal de klimaatprijs zelf uitreiken tijdens de klimaatconferentie op 8 juni. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000,- als stimuleringspremie.

Conferentie
De conferentie Klimaatbewust ondernemen is op maandag 8 juni in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen. Tijdens de conferentie vertellen ondernemers over hun ervaring op het gebied van energiebesparing en is er een keuzeprogramma waar men bij verschillende deskundigen in gesprek kan gaan over onderwerpen als energiebesparing bij nieuwbouw en verbouw, energiebesparing bij bestaande bouw en ervaringen van collega-ondernemers. De presentatie van de bijeenkomst is in handen van weervrouw en klimaatspecialist Helga van Leur. Deelname is gratis voor Vlaardingse ondernemers. Zij kunnen zich aanmelden met een e-mail aan klimaatbewust@vlaardingen.nl.