Ook in Vlaardingen herdenking van alle slachtoffers aanslagen - 25 maart 2016

Ook in Vlaardingen herdenking van alle slachtoffers aanslagen

Wij herdenken vrijdag 25 maart de slachtoffers van de vele terroristische aanslagen van de afgelopen tijd overal in de wereld en Brussel in het bijzonder. Verzamelen om 16.30 uur op plein Stadskantoor, Westnieuwland 6.

Landelijke initiatieven
Op landelijk niveau worden er verschillende initiatieven genomen en in Vlaardingen sluiten wij ons hierbij aan:
Het OJCM (Overleg van joden, christenen en moslims) gaat donderdag in gesprek met de Belgische Ambassadeur of met zijn plaatsvervanger, een officiële delegatie legt donderdag om 15.30 uur bloemen bij de Belgische Ambassade in Den Haag. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, vredesorganisatie PAX, Turkse moskeeën, het Humanistisch Verbond en anderen organiseren vrijdagmiddag 16.00 uur een korte vredesmanifestatie op de Dam in Amsterdam. De landelijke Raad van Kerken heeft positief gereageerd op dit initiatief. De bijeenkomst is een moment waarop uitgebreid wordt stilgestaan bij de slachtoffers.

'Bloedvergieten is er overal op het ogenblik. Dat baart ons grote zorgen, ook in ons land en onze stad waar we als hindoes - joden, christenen, moslims en alle andere mensen die deze stad bewonen het gewoon goed met elkaar willen hebben. We willen graag delen wat ons beweegt op zo'n moment. Gezamenlijk van onze afschuw getuigen, maar ook gezamenlijk blijven zeggen dat we gaan voor solidariteit', aldus vertegenwoordigers uit Amsterdam.

Vlaardings initiatief
Wij nodigen u op vrijdag 25 maart uit voor een stille ingetogen herdenking

16.30 uur        Verzamelen op plein Stadskantoor, Westnieuwland 6
                        (zie agendabericht voor kaart)

16.50 uur        Stille tocht naar Geuzenmonument

17.00 uur        Twee minuten stilte

Er zullen enkele woorden gesproken woorden en beelden getoond worden.
U kunt een bloem of een kaarsje meenemen.

Verstuur onze flyer per mail naar uw contacten (openen, opslaan als..., toevoegen aan mail).