Reactie GroenLinks op de 'Stelling van de maand'

De stelling van deze maand, ingediend door ChristenUnie/SGP, luidt: "Alle Vlaardingers moeten met de fluisterboot Andante een bezoek brengen aan de Vlietlanden". GroenLinks heeft een beter voorstel...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namens de fractie reageert fractievoorzitter Jack Tsang: 'Alle Vlaardingse trouwparen worden met hun gasten namens de gemeenteraad uitgenodigd het huwelijksfluisterbootje te betreden'.

Buiten kijf: de fluiterboot is een unieke gelegenheid om de Vlietlanden te verkennen! Helaas is de ChristenUnie/SGP soms even de weg kwijt... hoezo 'moeten'? En als dat werkelijk door zou gaan: hoelang gaat dat duren met een dagelijkse afvaart van de fluisterboot eer die 70.000 Vlaardingers door de Vlietlanden zijn gefluisterd? Vooral dus wat lastig realiseerbaar. Omdat we het de laatste tijd in de raad toch veel over trouwen hebben lijkt het ons een aardige geste om de trouwlustigen uit te nodigen met hun gezelschap een tochtje te maken in de huwelijksfluisterboot. Dat pasgetrouwde homo-echtparen ook worden uitgenodigd is natuurlijk vanzelfsprekend. Zeker na het klip en klaar antwoord van het college op onze vragen en de vervolgvragen van de Christenunie/SGP over de trouwambtenaren. Misschien dat er in de toekomst voor de echte natuurvrienden nog wel een mogelijkheid komt om op weg naar de Vlietlanden elkaar het ja-woord te geven.